מאתמול הגשם לא מפסיק לרדת. הוא נחלש לעיתים ואז מתחזק ולפעמים הרוח מלווה אותו ואז נראה שהוא נעלם, אבל בעצם הוא כאן רק במעין זרזיפים דקים כאלה. הוא לא מפסיק לרדת!
אז חיש מהר למטבח להכין מרק, כי אין יותר חורף וגשם מסיר מרק.
החלטתי להתחיל את החורף עם "מרק כתומים" ולו רק בזכות ויטמינים A ו-C המצויים בירקות הכתומים אשר תורמים לחיזוק המערכת החיסונית, תורמים לתחושת שובע ולפי הרפואה הסינית, ירקות כתומים מחזקים את אלמנט האדמה - הטחול והקיבה.
אז חיש מהר למטבח להכין מרק, כי אין יותר חורף וגשם מסיר מרק.
החלטתי להתחיל את החורף עם "מרק כתומים" ולו רק בזכות ויטמינים A ו-C המצויים בירקות הכתומים אשר תורמים לחיזוק המערכת החיסונית, תורמים לתחושת שובע ולפי הרפואה הסינית, ירקות כתומים מחזקים את אלמנט האדמה - הטחול והקיבה.
מרק כתומים
דלעת אחת קטנה, קלופה וחתוכה לקוביות (להשאיר בערך רבע מהכמות בצד)
בטטה בינונית, קלופה וחתוכה לקוביות (להשאיר בערך רבע מהכמות בצד)
2-3 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות (להשאיר בערך רבע מהכמות בצד)
בצל סגול קצוץ
2 ענפי תימין
ליטר ציר ירקות או מים
רבע כפית כורכום
מלח
פלפל
גרעיני דלעת שטופים ומיובשים בתנור בחום של 120 מעלות
לחמם בסיר שמן זית ולטגן בו את הבצל הסגול.
להוסיף את הירקות כתומים החתוכים ולטגן עד להשחמה קלה.
להוסיף ענף תימין, תבלינים ואת ציר הירקות/המים ולהביא לרתיחה.
להחליש את האש ולתת לירקות להתרכך.
בנתיים, לשים בתבנית תנור את רבע מהירקות ששמרנו בצד.
להזליף מעליהם מעט שמן זית, תבלינים ואת ענף התימין השני ולהכניס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
לתת לירקות להאפות עד מצב שהם מקבלים ציפוי פריך מבחוץ.
לאחר שהירקות בסיר המרק התרככו, להעביר את התכולה למעבד מזון או לחילופין, לרסק את המרק למחית חלקה עם מוט בלנדר.
למזוג לקעריות אישיות ולהכניס לכל קערה גרעיני דלעת ומעט מהירקות שנאפו בתנור.
אני מוצאת שכשהירקות נאפים בתנור, הם יוצאים יותר מתוקים ונותנים למרק קצת יותר עניין.
בתיאבון!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה