Translate

יום שישי, 21 בנובמבר 2014

עוגה לשבת: עוגת סולת-שקדים-תפוז עם סירופ

כל הכתום הזה.....
העלים האדומים-כתומים-צהובים שנושרים מצמרות העצים..... מראה מרהיב של סתיו, כמו שתמיד קראתי עליו בספרים.

לונדון בסתיו



בשביל הקטנים זו גם חווייה קולית של דריכה על העלים המתייבשים שמתפצפצים מתחת לרגליים.



אני רק רוצה להגיע כבר הביתה ולהכין איזו עוגה מנחמת (וכתומה!) לשבת.


עוגת סולת - שקדים - תפוז עם סירופ:



המצרכים:

375 גר' חמאה בטמפ' החדר
375 גר' סוכר
5 ביצים
גרידה מ-2 תפוזים
מיץ מתפוז אחד
200 גר' סולת
300 גר' אבקת שקדים
1 כפית אבקת אפיה

לסירופ:
מיץ מתפוז אחד
50 גר' סוכר

אופן ההכנה:

1. לחמם תנור ל-170 מעלות. לשמן תבנית אפייה (אני השתמשתי בתבנית מאורכת) במעט חמאה, לרפד בנייר אפיה ולשמן גם אותו.

2. בקערת מיקסר עם וו גיטרה להקרים את החמאה הרכה, להוסיף את הסוכר ולהמשיך עד שמתקבל קרם בהיר ותפוח. לגרד מדי פעם את צידי הקערה עם מרית. 

3. להוסיף את הביצים, זו אחר זו, עד שהתערובת הומוגנית. להוסיף את מיץ וגרידת התפוז. לערבב.

4. להוסיף את החומרים היבשים לתוך הקערה ולערבב עם כף מעץ רק עד שהכל מתאחד.

5. להעביר את התערובת לתבנית האפיה. להניח בתנור המחומם ולאפות כ-80-90 דקות, או עד שקיסם הננעץ בעוגה, יוצא נקי.

6. להוציא את העוגה מהתנור ולהעביר לרשת צינון. להשאיר את העוגה בתוך התבנית כ-20 דקות לפני שמוציאים.  לחורר, עם קיסם, את העוגה בחלקה העליון (כדי לאפשר לנוזלי הסירופ לחלחל פנימה).

7. מכינים את הסירופ: מערבבים בסיר קטן את הסוכר ומיץ התפוז, שמים על הגז ומביאים לרתיחה. ממשיכים לתת לתערובת לבעבע כשתי דקות נוספות. מורידים מהאש ושופכים ישר על העוגה שהצטננה.


וכדי שהקטנה לא תשתעמם בזמן שאמא אופה, אספנו עלים, אצטרובלים וכל מה שנפל מהעצים והיא הכינה מזה יצירה קטנה (נו טוב, אני עזרתי קצת....)






אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה