"שבת בבוקר, יום יפה...." אמנם יש שמש משגעת בחוץ, אבל קפואאאא. מעל הדשא והמכוניות יש שכבה דקה של קרח. החורף כבר ממש ממש עוד מעט כאן.
שבת, זה הזמן היחיד שיש לי לפנק את האהובים שלי (בעלי וביתי) בארוחת בוקר מיוחדת.
פנקייק תפוח ואוורירי עם סירופ מייפל מתקתק ותוספת של פירות, בהחלט עומד בקריטריון הזה.
פנקייק שמנת חמוצה:
המצרכים
2 כוסות קמח רגיל
3 כפות סוכר
1/2 1 כפיות אבקת אפיה
1 כפית אבקת סודה לשתייה
קמצוץ מלח
2 כוסות שמנת חמוצה (למי שדואג לקלוריות, אפשר להחליף כוס אחת ביוגורט)
1 ביצה
1 כפית תמצית וניל איכותית
1/4 כוס שמן
חמאה לטיגון
אופן ההכנה
1. בקערה נפרדת מערבבים את החומרים היבשים: קמח, סוכר, אבקת אפיה, סודה לשתיה ומלח. מניחים בצד.
2. בקערה נפרדת מערבבים את החומרים הרטובים: השמנת החמוצה, הביצה, תמצית הוניל והשמן. מניחים בצד.
3. תוך כדי בחישה, מוסיפים את הבלילה הרטובה לתערובת הקמח. אם הבלילה שמתקבלת יבשה קצת, אפשר להוסיף מעט חלב.
4. לתת לתערובת לנוח כחמש דקות.
5. במחבת, לחמם את החמאה על אש בינונית נמוכה (כדי שהחמאה לא תישרף). לצקת עם כף מתערובת הפנקייק ולטגן עד שנוצרות בועות/חורים על הפנקייק, זה השלב שבו צריך להפוך את הפנקייק לצידו השני בזהירות. להעביר לצלחת הגשה, למזוג סירופ מייפל אמיתי וכל מה שבא לכם להוסיף.
זוהי השבת שלכם, תתפנקו!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה