יום שבת, 10 בינואר 2015

עוגה לשבת: עוגת פטל עם שוקולד לבן

הפעם, ה"עוגה לשבת" נאפתה תוך כדי התבוננות קדחתנית בטלויזיה נוכח האירועים הדרמטיים מפריז. 


המציאות העצובה נכנסה לי לתוך השבת ולא ממש נתנה לי רצון לכתוב או להעלות פוסט.
אבל כמו בחיים, היום הופך ללילה, והלילה הופך ליום חדש.


עוגת פטל עם שוקולד לבן


מצרכים:

150 גר' חמאה בטמפ' החדר
150 גר' סוכר דק
2 ביצים
50 מ"ל חלב
200 גר' קמח תופח
100 גר' שקדים טחונים
קמצוץ מלח
100 גר'  שוקולד צ'יפ לבן (או שוקולד לבן קצוץ)
100 גר' פטל טרי
שקדים פרוסים לקישוט
אבקת סוכר לקישוט

אופן ההכנה:

1. לחמם תנור ל-180 מעלות. לשמן ולרפד בנייר אפיה תבנית אינגליש קייק.

2. בקערת מיקסר עם וו גיטרה לשים חמאה וסוכר ולהקרים עד שהתערובת תפוחה ובהירה.

3. להוסיף ביצים, זו אחר זו ולערבב היטב. לגרד את תחתית ודפנות הקערה עם מרית.

4. להוסיף את החלב ומעט מהקמח ולערבב.

5. להוסיף את יתרת הקמח, השקדים הטחונים וקמצוץ המלח ולקפל רק עד שהתערובת הומוגנית. עם כף מעץ לערבב פנימה את השוקולד הלבן הקצוץ. התערובת תהיה מעט "כבדה" וזה בסדר.

6. עם כף, להניח בתבנית שהכנו, מעט מבצק העוגה. לפזר מעל מחצית מכמות הפטל. לשים עוד מבצק העוגה מעל ולפזר את החצי השני של הפטל. לפזר, בנדיבות, שקדים פרוסים (כי זה ממש טעים שנותנים ביס קראנצ'י מהעוגה).

7. להכניס לתנור שחומם מראש ולאפות כ-50-60 דקות, או עד שקיסם ננעץ במרכז ויוצא יבש. להוציא את התבנית לרשת צינון. רק לאחר צינון מלא אפשר לפדר את העוגה באבקת סוכר.







אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה