יום שישי, 23 בינואר 2015

עוגיות חמאת בוטנים ושוקולד צ'יפ לצד "בייבי צ'ינו"

יש לי ולקטנה, פעם בחודש, לפחות, דייט בבית קפה.
אז מה אם היא רק בת שנתיים וחצי? אמא אוהבת לשתות קפה ובבתי הקפה כאן, דואגים גם לקטנטנים עם משקה שנקרא - בייבי צ'ינו. חלב מוקצף (במקרה שלנו, חלב סויה מוקצף) עם אבקת קקאו מעל.
וכמה שהיא אוהבת את הבייבי צ'ינו שלה...



אז נכון שזה משהו שאנחנו אוהבות לשתות בחוץ, בבית קפה, וזה "הזמן המיוחד שלנו", אבל אפשר גם בבית וזה ילך מצויין עם עוגיות חמאת בוטנים ושוקולד צ'יפ.





עוגיות חמאת בוטנים ושוקולד צ'יפ


מצרכים: (לכ- 24 עוגיות גדולות)

225 גר' חמאה בטמפ' החדר
200 גר' סוכר לבן דק
200 גר' סוכר חום דק
2 ביצים
1/2 כפית תמצית וניל איכותית
240 גר' ממרח חמאת בוטנים
340 גר' קמח רגיל
1/2 2 כפיות אבקת סודה לשתיה
1/2 כפית מלח
120 גר' שוקולד חלב משובח קצוץ

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-170 מעלות. מכינים 3 תבניות תנור מרופדות בנייר אפיה או משטח סיליקון.

2. בקערת מיקסר עם וו גיטרה, שמים את החמאה והסוכרים ומקרימים עד שהתערובת בהירה ואוורירית. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו ודואגים לגרד את תחתית ודפנות הקערה עם מרית כדי שהתערובת תהיה הומוגנית.

3. מחלישים את מהירות המיקסר ומוסיפים את חמאת הבוטנים ותמצית הוניל. מערבבים היטב.

4. מוסיפים לקערה את החומרים היבשים: הקמח, אבקת הסודה לשתיה והמלח. מערבבים רק עד שהכל מתאחד. מוציאים מהמיקסר ועם כף מעץ, מערבבים פנימה עם השוקולד הקצוץ.

5. נעזרים בכף ומוציאים לתבניות האפיה המוכנות כמות זהה של עוגיות. לדאוג שהן מרוחקות זו מזו. אין צורך ליצור עיגולים או לעצב את בצק העוגיות, שכן באפיה הן משתטחות ומתרחבות.
אופים בתנור שחומם מראש כ-12-15 דקות, עד שנוצרים שוליים זהובים לעוגיות. מוציאים את התבנית מהתנור ומניחים על רשת צינון. לא להוציא את העוגיות מהתבנית עד שהן לא מצטננות!
בנתיים אפשר להכניס את התבנית השנייה לאפיה.
לאחר שהעוגיות הצטננו מעט, אפשר להוציאן לרשת צינון ולאחר מכן, ישירות לכלי אטום.







אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה