מאכל רומני פשוט יחסית שעבר אצלי שדרוג.
במקום העיסה המנחמת שנאכלת מיד כשיוצאת מהסיר, אני מוציאה אותה לתבנית תנור. משטחת עם מרית, נותנת לה שתתייבש ותתקשה, חותכת לעיגולים/מרובעים/מלבנים ומכניסה לצריבה קלה בתנור (גריל).
מה שנוח בגירסה הזו, שהיא מרגישה פחות כבדה מהמקורית.
אפשר להכין אותה מבעוד מועד ולהכניס לתנור רק לפני שמתחילים לאכול.
היא נפלאה לאירוח ו.... היא נורא טעימה!
לפולנטה שלי אני משדרכת בדרך כלל איזו גבינה מעניינת (בין אם היא גבינת שמנת או גבינת עיזים) ותמיד תמיד תמיד, ירקות קלויים בגריל, אנטיפסטי, אם תרצו.
פולנטה
מצרכים (כ-4 מנות):
2 כפות שמנת מתוקה
30 גר' גבינה צהובה (אני משתמשת בגאודה) מגוררת
2 חלמונים
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
500 מ"ל חלב (אפשר גם מים)
50 גר' חמאה
175 גר' קמח תירס/פולנטה
אופן ההכנה:
1. מרפדים תבנית גדולה בנייר אפיה. מערבבים בקערה את השמנת, הגבינה הצהובה, החלמונים, המלח והפלפל ומניחים בצד.
2. שמים את החלב (או המים) והחמאה בסיר ומביאים לרתיחה על להבה גבוהה. בנקודת הרתיחה, מערבבים פנימה בהדרגה את קמח התירס. מערבבים כמה שניות ומוסיפי, תוך כדי ערבוב, את בלילת השמנת. ממשיכים לערבב עוד קצת עד שהמסה מתאחדת ונפרדת מדפנות הסיר.
3. מסירים מהאש ומשטחים את המסה בתבנית המרופדת בנייר אפיה. כאן כדאי להעזר במרית מסיליקון הטבולה במעט מים. משטחים לשכבה אחידה בעובי של כחצי ס"מ. מניחים בצד לצינון.
4. כשהמסה הצטננה מעט, קורצים ממנה עיגולים/ריבועים/מלבנים ומסדרים בתבנית חדשה המרופדת בנייר אפיה. אפשר לגרר עוד מעט מהגבינה הצהובה עם מגררת עדינה ומכניסים לתנור שחומם מראש למצב של גריל.
5. קולים את הפולנטות בתנור עד שהן מזהיבות ומקבלות קרום קריספי.
ירקות קלויים בתנור:
לאנטיפסטי אפשר להשתמש כמעט בכל ירק שבא לכם: קישואים, חצילים, עגבניות, בצל, בטטה, דלעת, גזר, סלק ועוד....
אני השתמשתי הפעם ב:
קישוא - שטפתי היטב והשארתי את הקליפה. עם חותכן פרסתי פרוסות לאורך, הנחתי בתבנית, הזלפתי מעל מעט שמן זית, מלח ופלפל גרוס טרי.
עגבניות - שטפתי היטב, פרסתי לרבעים, הנחתי בתבנית, הזלפתי מעט שמן זית, מעל כל פלח עגבנייה פיזרתי מעט סוכר (שישבור את החמיצות של העגבנייה) וסיימתי עם מלח ופלפל גרוס טרי.
בצל סגול - שטפתי וקילפתי את הקליפה החיצונית, פרסתי לרבעים (אם הבצל גדול, אולי כדאי לשקול לפרוס לשמיניות), הנחתי בתבנית, הזלפתי מעט שמן זית, מעל כל פלח בצל פיזרתי מעט סוכר (בזמן הקלייה בתנור, הסוכר מתקרמל ומעניק לבצל גם גוון יפה וגם טעם משגע) וסיימתי עם מלח ופלפל גרוס טרי.
בטטה - שטפתי וקילפתי את הקליפה עם קולפן, חתכתי את הבטטה לקוביות שוות, פחות או יותר, בגודלן, הנחתי בתבנית, הזלפתי מעל מעט שמן זית, מעט שבבי צ'ילי (המתיקות של הבטטה יוצאת כשהיא נאפת בתנור, שבבי הצ'ילי נותנים למתיקות הטבעית שלה פאנץ' מעניין), וסיימתי עם מלח ופלפל גרוס.
את התבנית הצבעונית הזו אני מכניסה לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות וקולה אותם עד שהם משנים את צבעם והופכים להיות רכים ומקורמלים.
אגב, את הירקות אפשר לשים על הפולנטה כשהם חמים, מיד כשיצאו מהתנור, או בטמפרטורת החדר.
הרכבת המנה:
אין ממש חוקים והכל על פי העין והחיך.
אני בחרתי לשדך בין:
גבינת פילדלפיה עם עגבניות וקישואים
גבינת עיזים עם בטטה ובצל סגול
שיהיה בתיאבון!
במקום העיסה המנחמת שנאכלת מיד כשיוצאת מהסיר, אני מוציאה אותה לתבנית תנור. משטחת עם מרית, נותנת לה שתתייבש ותתקשה, חותכת לעיגולים/מרובעים/מלבנים ומכניסה לצריבה קלה בתנור (גריל).
מה שנוח בגירסה הזו, שהיא מרגישה פחות כבדה מהמקורית.
אפשר להכין אותה מבעוד מועד ולהכניס לתנור רק לפני שמתחילים לאכול.
היא נפלאה לאירוח ו.... היא נורא טעימה!
לפולנטה שלי אני משדרכת בדרך כלל איזו גבינה מעניינת (בין אם היא גבינת שמנת או גבינת עיזים) ותמיד תמיד תמיד, ירקות קלויים בגריל, אנטיפסטי, אם תרצו.
פולנטה
מצרכים (כ-4 מנות):
2 כפות שמנת מתוקה
30 גר' גבינה צהובה (אני משתמשת בגאודה) מגוררת
2 חלמונים
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
500 מ"ל חלב (אפשר גם מים)
50 גר' חמאה
175 גר' קמח תירס/פולנטה
אופן ההכנה:
1. מרפדים תבנית גדולה בנייר אפיה. מערבבים בקערה את השמנת, הגבינה הצהובה, החלמונים, המלח והפלפל ומניחים בצד.
2. שמים את החלב (או המים) והחמאה בסיר ומביאים לרתיחה על להבה גבוהה. בנקודת הרתיחה, מערבבים פנימה בהדרגה את קמח התירס. מערבבים כמה שניות ומוסיפי, תוך כדי ערבוב, את בלילת השמנת. ממשיכים לערבב עוד קצת עד שהמסה מתאחדת ונפרדת מדפנות הסיר.
3. מסירים מהאש ומשטחים את המסה בתבנית המרופדת בנייר אפיה. כאן כדאי להעזר במרית מסיליקון הטבולה במעט מים. משטחים לשכבה אחידה בעובי של כחצי ס"מ. מניחים בצד לצינון.
4. כשהמסה הצטננה מעט, קורצים ממנה עיגולים/ריבועים/מלבנים ומסדרים בתבנית חדשה המרופדת בנייר אפיה. אפשר לגרר עוד מעט מהגבינה הצהובה עם מגררת עדינה ומכניסים לתנור שחומם מראש למצב של גריל.
5. קולים את הפולנטות בתנור עד שהן מזהיבות ומקבלות קרום קריספי.
ירקות קלויים בתנור:
לאנטיפסטי אפשר להשתמש כמעט בכל ירק שבא לכם: קישואים, חצילים, עגבניות, בצל, בטטה, דלעת, גזר, סלק ועוד....
אני השתמשתי הפעם ב:
קישוא - שטפתי היטב והשארתי את הקליפה. עם חותכן פרסתי פרוסות לאורך, הנחתי בתבנית, הזלפתי מעל מעט שמן זית, מלח ופלפל גרוס טרי.
עגבניות - שטפתי היטב, פרסתי לרבעים, הנחתי בתבנית, הזלפתי מעט שמן זית, מעל כל פלח עגבנייה פיזרתי מעט סוכר (שישבור את החמיצות של העגבנייה) וסיימתי עם מלח ופלפל גרוס טרי.
בצל סגול - שטפתי וקילפתי את הקליפה החיצונית, פרסתי לרבעים (אם הבצל גדול, אולי כדאי לשקול לפרוס לשמיניות), הנחתי בתבנית, הזלפתי מעט שמן זית, מעל כל פלח בצל פיזרתי מעט סוכר (בזמן הקלייה בתנור, הסוכר מתקרמל ומעניק לבצל גם גוון יפה וגם טעם משגע) וסיימתי עם מלח ופלפל גרוס טרי.
את התבנית הצבעונית הזו אני מכניסה לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות וקולה אותם עד שהם משנים את צבעם והופכים להיות רכים ומקורמלים.
אגב, את הירקות אפשר לשים על הפולנטה כשהם חמים, מיד כשיצאו מהתנור, או בטמפרטורת החדר.
הרכבת המנה:
אין ממש חוקים והכל על פי העין והחיך.
אני בחרתי לשדך בין:
גבינת פילדלפיה עם עגבניות וקישואים
גבינת עיזים עם בטטה ובצל סגול
שיהיה בתיאבון!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה