Translate

יום שישי, 1 במאי 2015

תבשיל עוף עם בייקון ורוטב יין לבן

ביום שישי אני אוהבת להכין עוף. זה הרגל כזה מהבית. אני חושבת שיש לי אינספור מתכונים לעוף אבל השילוב של עוף עם פצפוצי בייקון ורוטב יין לבן שאפשר לטבול בו חלה, פשוט מושלם לערב שישי.



הבייקון נותן לתבשיל טעם מעושן. למי ששומר על כשרות, אפשר להחליף באווז מעושן. העוף מתבשל ברוטב היין ובסוף הבישול הוא רך וממש מתפרק מהעצם. תענוג.




אתם חייבים, פשוט חייבים להצטייד בחלה או שתיים (!) כי הרוטב הוא ארוחה בפני עצמה.




תבשיל עוף עם בייקון ורוטב יין לבן

מצרכים (ל-6 מנות):

6 יריכיים של עוף
3 פרוסות בייקון  קצוץ לקוביות או מארז קטן של פצפוצי בייקון
1 כף קמח
מלח ופלפל
חצי כף פפריקה מעושנת
2 כפות של פטרוזיליה קצוצה
2 כפות שמן זית
3 בצלי שאלוט פרוסים לטבעות
1/2 כוס יין לבן יבש
1 כוס ציר עוף

אופן ההכנה:

1. לחמם את התנור ל-180 מעלות. במחבת צלייה כבדה שיכולה להיכנס אח"כ לתנור, לטגן (ללא שמן) את הבייקון. לבייקון יש מספיק שומן שהוא מפריש ואין צורך בשומן נוסף. להוציא לקערה נפרדת ולהשאיר במחבת את השומן שניגר מהבייקון.

2. להחליש את הלהבה בזמן שמכינים את העוף. לערבב בקערה את הקמח, המלח והפלפל, הפפריקה המעושנת וחצי מכמות הפטרוזיליה הקצוצה. לטבול כל נתח עוף בתערובת ולטגן במחבת למשך כמה דקות עד שהעוף מקבל גוון זהוב, אך לא בושל במלואו. להעביר לצלחת נפרדת.

3. לתבנית להוסיף את שמן הזית ולטגן בה את בצלי השאלוט כ-5-10 דקות עד שהם רכים וזהובים קלות. להוסיף בזהירות את היין הלבן. לערבב עם כף מעץ ולגרד את תחתית המחבת כדי להוציא את כל הטעמים מהטיגון של הבייקון והעוף. לבשל עשל עד שהיין מצטמצם מעט.
להוסיף את ציר המרק ולערבב היטב. להביא לרתיחה, להחליש את האש ולהמשיך לבשל כ-7 דקות עד שהרוטב מצטמצם.

4. להחזיר לסיר את העוף והבייקון (עם כל המיצים שהופרשו מהם), להעביר את המחבת לתנור ולבשל כ-40 דקות. להוציא את התבנית מהתנור כשעוף קיבל גןן שחום והוא קריספי למגע.

5. להוציא לצלחות הגשה, לפזר מעל מהפטרוזיליה שנשארה, להגיש עם הרבה לחם או אורז לבן ולא לוותר על כוס יין לבן (זה שהשתמשתם בו לבישול).

שבת שלום









אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה