אני אוהבת ריבה ובעיקר, ריבת תות וכל מתכון שמתלווה אליו ריבה, הרי זה משובח.
בסוף השבוע הזה ובהיעדר זמן, נזכרתי במתכון ישן של חיתוכיות ריבה שיש לי שדורש מעט מאוד מאמץ, מצרכים בסיסיים, מעט מאוד מיומנות ותוצאה מצויינת.
אז שאני אתן לכם לשפוט בעצמכם?
המצרכים:
420 גר' קמח
200 גר' סוכר
1 כפית אבקת אפיה
1/2 כפית קינמון
1/4 כפית מלח
200 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות
1 ביצה טרופה קלות
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות. שמים בקערה גדולה: קמח, סוכר, אבקת אפיה, קינמון ומלח ומערבבים.
2. מוסיפים את קוביות החמאה ואת הביצה וממוללים, עם האצבעות, לתערובת פירורית. רצוי שהפירורים יהיו בגודל של אפונים.
3. מעבירים כשליש מכמות הפירורים לתבנית מרופדת בנייר אפיה ומהדקים היטב לקבלת בסיס דק.
4. עם כפית, מניחים בזהירות גבעות קטנות של ריבה לאורך בסיס הבצק ומשטחים מעט. נזהרים שלא למרוח את הריבה כדי שהיא לא "תמשוך" איתה את הבצק העדין.
5. מפזרים מעל את יתרת פרורי הבצק (בתנועעה חופשית, בלי להדק!) ומכניסים לתנור לאפיה של כ-40 דקות, או עד שהחיתוכיות מזהיבות בחלקן העליון.
6. מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין. רק לאחר צינון מלא, מפזרים אבקת סוכר בנדיבות וחותכים לריבועים.
מאחסנים בקופסה אטומה.
בסוף השבוע הזה ובהיעדר זמן, נזכרתי במתכון ישן של חיתוכיות ריבה שיש לי שדורש מעט מאוד מאמץ, מצרכים בסיסיים, מעט מאוד מיומנות ותוצאה מצויינת.
אז שאני אתן לכם לשפוט בעצמכם?
חיתוכיות ריבה
המצרכים:
420 גר' קמח
200 גר' סוכר
1 כפית אבקת אפיה
1/2 כפית קינמון
1/4 כפית מלח
200 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות
1 ביצה טרופה קלות
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות. שמים בקערה גדולה: קמח, סוכר, אבקת אפיה, קינמון ומלח ומערבבים.
2. מוסיפים את קוביות החמאה ואת הביצה וממוללים, עם האצבעות, לתערובת פירורית. רצוי שהפירורים יהיו בגודל של אפונים.
3. מעבירים כשליש מכמות הפירורים לתבנית מרופדת בנייר אפיה ומהדקים היטב לקבלת בסיס דק.
4. עם כפית, מניחים בזהירות גבעות קטנות של ריבה לאורך בסיס הבצק ומשטחים מעט. נזהרים שלא למרוח את הריבה כדי שהיא לא "תמשוך" איתה את הבצק העדין.
5. מפזרים מעל את יתרת פרורי הבצק (בתנועעה חופשית, בלי להדק!) ומכניסים לתנור לאפיה של כ-40 דקות, או עד שהחיתוכיות מזהיבות בחלקן העליון.
6. מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין. רק לאחר צינון מלא, מפזרים אבקת סוכר בנדיבות וחותכים לריבועים.
מאחסנים בקופסה אטומה.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה