אנחנו מוזמנים היום לארוחת ערב וזה השישי לפני ערב ראש השנה, אז ברוח החג החלטתי להכין למארחים שלנו קינוח שיש בו רמיזה לחג... מילפיי עם מעדן תפוחים בדבש וקינמון.
6-7 מילפיי אישיים (שלוש קומות):
חבילת בצק עלים (על בסיס חמאה) מרודד
125 ג"ר גבינת פילדלפיה
125 מ"ל שמנת מתוקה
כפית תמצית וניל איכותית
1/4 כוס אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. קורצים מלבנים עם פורמה מתאימה או עם סכין חדה. חשוב לנסות ולדייק ולכן יש להשתמש בסרגל.
3. מסדרים את מלבני הבצק על תבנית המרופדת בנייר אפיה, מחוררים עם מזלג (לא לוותר על השלב הזה, כמו שאני בטעות עשיתי, כי אח"כ הבצק מתנפח באפיה).
4. מורחים את הבצק במעט ביצה טרופה, מפזרים מעט סוכר מעל כל מלבן.
5. שמים נייר אפיה נוסף מעל ועליו תבנית אפיה נוספת (שוב, כדי להבטיח שהבצק לא יתרומם). מכניסים לתנור ואופים כ-30 דקות או עד שהבצק יהיה שזוף.
בנתיים מכינים את הקרם:
1. בקערת מיקסר שמים את הגבינה ומקציפים מעט כדי שהגבינה תתרכך.
2. מוסיפים את השמנת המתוקה, תמצית הוניל ומנפים פנימה את אבקת הסוכר. מקציפים את התערובת עד לקבלת קרם סמיך.
נותנים לבצק להצטנן לחלוטין לפני ששמים עליו את הקרם. מורחים/מזליפים את הקרם על הבצק האפוי (אני מעדיפה להזליף עם צנטר עגול חלק) ומערימים 3 קומות של מילפיי. לפני ההגשה מפזרים מעל אבקת סוכר.
שימו לב! בגלל שלא הקפדתי על כללי האפיה שהיו אמורים למנוע מהבצק להתנפח (נו, נו, נו!), החלטתי לעשות רק 2 קומות של מילפיי. אבל אתם תעשו 3 קומות כי זה נראה הרבה יותר מקצועי ואלגנטי.
מעדן תפוחים בדבש וקינמון:
2 תפוחי גרני סמית' קלופים, מגולענים וחתוכים לקוביות קטנות
1 כף חמאה
3 כפות סוכר חום דק
2 כפות דבש
חצי כפית קינמון
אופן ההכנה:
1. מחממים חמאה במחבת וצולים בה את קוביות התפוחים כ-3 דקות.
2. שמים בפינת המחבת את הסוכר ונותנים לו להתקרמל מעט (כ-2 דקות).
3. מוסיפים את הדבש והקינמון ומערבבים הכל ביחד. ממשיכים לבשל עוד כ-4 דקות.
4. מורידים מהאש ומעבירים לצנצנת מעוקרת http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-820388,00.html עד להגשה.
שבת ברכה ושנה מתוקה
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה