יום שישי, 28 בנובמבר 2014

עוגה לשבת - קראמבל שזיפים וגלידה וניל

זה קצת מוזר שדווקא כשהטמפרטורות מתקרבות ל-0 החלטתי להכין קינוח שכולל גלידה... אבל איך אפשר להישאר אדישים לשזיפים חמים- מבעבעים שיוצאים מהתנור עטופים בקראמבל פריך ומעליהן מונחת גלידת וניל שנוזלת לתוך עסיס השזיפים החמצמץ (קראתם את זה בלי לנשום, נכון?)



אפשר להישאר אדישים? חד משמעית, לא!


מתחילים עם השזיפים

 חוצים ומגלענים אותם

מניחים בתבנית חסינת חום ומפזרים מעט סוכר חום

מניחים בקערה את הקמחים, הקוואקר והקינמון. מערבבים.

מוסיפים קוביות חמאה קרה

 עם קצות האצבעות משפשפים את החמאה לתוך התערובת היבשה
ויוצרים קראמבל שמזכיר במרקמו, פרורי לחם גסים.
מוסיפים סוכר ומערבבים.

מפזרים את הקראמבל על השזיפים ומכניסים לתנור. קלי קלות!



קראמבל שזיפים עם גלידת וניל (אני הכנתי את הקינוח בכלים אישיים)

מצרכים (6 מנות):

110 גר' קמח מלא
25 גר' קמח לבן רגיל
75 גר' קוואקר
1/2 כפית קינמון טחון
110 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות
200 גר' סוכר חום בהיר, דק
600 גר' שזיפים חצויים ומגולענים
גלידת וניל איכותית

אופן ההכנה:

1. לחמם תנור ל-180.

2. הכנת הקראמבל: בקערה גדולה לשים את הקמחים, הקוואקר והקינמון ולערבב. בעזרת האצבעות לשפשף את החמאה לתוך הקמחים וליצור תערובת שמזכירה במרקמה פרורי לחם גסים. להוסיף את הסוכר ולערבב היטב.

3. לשים את השזיפים, כשהחלק החתוך פונה למעלה, בתבנית חסינת חום או לחלק בין תבניות חסינות חום אישיות. לפזר מעל השזיפים מעט סוכר חום. לפזר מעל את הקראמבל ולוודא שהוא מכסה את השזיפים.

4. להעביר את התבנית לתנור ולאפות למשך כ- 40 דקות. הדרך הכי טובה לראות שהשזיפים מוכנים היא כאשר הם מגירים נוזלים וכשנועצים בהם מזלג, הם מרגישים רכים.

5. מגישים את המנה כשהיא חמה מהתנור ומעליה כדור גלידת וניל.




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה