יום ראשון, 30 בנובמבר 2014

פיצה קישוא - ארוחת ערב קלה לתחילת השבוע

סוף השבוע, כשחיים בחו"ל, הוא ארוך יותר מבארץ. זה מתחיל ביום שישי (חצי יום עבודה), ממשיך לשבת ומסתיים בראשון.

מצד אחד זה נפלא, המשפחה ביחד ויש זמן לבלות. מצד שני, אני מרגישה שאני כל היום מבשלת ושאנחנו כל הזמן אוכלים....

אז כשמגיע יום שני, הדבר האחרון שבא לי לעשות הוא "להכין אוכל", לכן אני משתדלת להכין משהו שיהיה זמין, מהיר ורצוי בלי יותר מדי קלוריות (בשביל האיזון).

לכן פיצה קישוא עם סלט טרי יכול להשתלב נהדר כארוחת ערב!



פיצה - קישוא:


קישואים חצויים לאורכם (עם הקליפה)
חצי בצל קצוץ
עגבניות שרי תמר חצויות לאורכן
גבינת מוצרלה / צ'דר או כל גבינה קשה אחרת שיש לכם בבית מגוררת
מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-200 מעלות. מרוקנים, עם כפית ובזהירות, את תוכן הקישואים ע"מ ליצור מעין סירות מהקישואים. את תוכן הקישואים קוצצים לקוביות. מניחים בצד. מזליפים מעט שמן זית על סירות הקישואים, ממליחים ומפלפלים ומניחים בתבנית מרופדת נייר אפיה. מכניסים לתנור ואופים את סירות הקישואים עד שהם מתרככים ומזהיבים מעט.

2. בנתיים, מטכנים במחבת את הבצל הקצוץ, מוסיפים לו את קוביות הקישואים שקצצנו, מטבלים במלח ופלפל שחור ומטגנים עד לגוון זהוב.

3. כשסירות הקישואים יוצאות מהתנור מערימים על כל אחת מתערובת הקישוא-בצל המטוגן, מפזרים חצאי עגבניות שרי-תמר ומפזרים מעל גבינה/ות. מחזירים לתנור לאפיה קצרה.

4. מגישים עם סלט טרי. 



שיהיה שבוע נפלא.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה