Translate

יום שלישי, 16 בדצמבר 2014

ארוחת ערב לאמצע השבוע

כל יום בשעות הצהריים, ליתר דיוק, אחרי ארוחת הצהריים, אני מתחילה לחשוב "מה מכינים לארוחת הערב?"

בהרבה מקרים זה מסתכם ב-חביתה עם סלט וגבינות.... כי זה משהו שזכור לי מאוד מהילדות. אבל אפשר גם קצת אחרת. למה לא לקחת את החביתה ולהפוך אותה לפריטטה כשהגבינה כבר בפנים והסלט ליד או מעל?



פריטטה גבינה


מצרכים (כמות לכ-15 פריטטות):

2 ביצים מופרדות (חלמון וחלבון לחוד)
3 כפות חלב
50 גר' קמח תופח
1/2 כפית מלח
100 גר' גבינה צהובה (איזו שאתם אוהבים) מגוררת
מעט שמן לטיגון

אופן ההכנה:

1. בקערה לערבב את החלמונים עם החלב. להוסיף קמח ומלח ולערבב היטב עד שהתערובת הומוגנית. להוסיף את הגבינה הצהובה ולערבב.

2. בקערה נפרדת להקציף את החלבונים עד שנוצר קצף יציב.

3. להוסיף מעט מקצף החלבונים לקערת החלמונים-קמח ולקפל במהירות כדי לאוורר מעט את המאסה. להוסיף את שאר קצף החלבונים ולקפל בעדינות.

4. לחמם מעט שמן במחבת ולצקת עם כף כמות שווה בכל פעם. בדומה לפאנקייק, כשמתחילים לראות בועות בחלק העליון של הפריטטה, אפשר להפוך אותה.
להגיש חם עם סלט.

גיוון: במקום גבינה / בתוספת לגבינה, אפשר להוסיף תירס / אפונה ירוקה.



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה