אחד הזכרונות החזקים ביותר שיש לי מהילדות ומימי שישי, הן העוגות שאמא שלי היתה אופה.
הבית היה מתמלא בריח מתקתק של אפיה והיתה תחושה של "חגיגה" באויר. אולי בגלל זה אני כל כך אוהבת לאפות! עוגות, עוגיות, לחמים, הכל!
אבל דווקא עוגה אחת, מאוד פשוטה ולא מאלה שמפיקות ריח באויר היא זו שזכורה לי יותר מכל.
קראנו לה "עוגה משולשת". עוגת ביסקוויטים, קרם וניל באמצע וציפוי שוקולד. אמא שלי היתה מעצבת אותה כמשולש אחד ארוך (בעלי טוען שזה בכלל "טובלרון").
אז מתוך זיכרון ילדות, החלטתי להכין אחת כזו לשישי.
(מתכון בהמשך)
הבית היה מתמלא בריח מתקתק של אפיה והיתה תחושה של "חגיגה" באויר. אולי בגלל זה אני כל כך אוהבת לאפות! עוגות, עוגיות, לחמים, הכל!
אבל דווקא עוגה אחת, מאוד פשוטה ולא מאלה שמפיקות ריח באויר היא זו שזכורה לי יותר מכל.
קראנו לה "עוגה משולשת". עוגת ביסקוויטים, קרם וניל באמצע וציפוי שוקולד. אמא שלי היתה מעצבת אותה כמשולש אחד ארוך (בעלי טוען שזה בכלל "טובלרון").
אז מתוך זיכרון ילדות, החלטתי להכין אחת כזו לשישי.
(מתכון בהמשך)
את יום שישי פתחתי בארוחת בוקר אנרגטית ומתוקה לקטנה.
צנים של לחם מלא עם טחינה גולמית וסילאן וקישטתי עם פרוסות בננה ואוכמניות.
ועם השקעה קטנה, יש לנו ארוחת בוקר עשירה בחלבונים, סידן, ויטמין B, ויטמין C ונוגדי חמצון, יחד עם זאת, צריך לזכור שהיא גם עשירה בקלוריות ובסוכר, אז אין צורך להכין יותר מטוסט אחד (-:.
את הילדה מלאת האנרגיה הזו שלחנו לגן והחלטנו ללכת לאכול ארוחת בוקר, רק שנינו. משהו שכבר לא יוצא לנו לעשות... נסענו ל Notting Hill והלכנו ל- Recipease שזה מקום עם קונספט מדליק!
חנות ספרים, בית קפה, מעדנייה, ומקום שבו נערכות סדנאות בישול והכל תחת שם אחד - Jamie Oliver.
הכל פשוט, טרי ואיכותי, כמו שרק ג'יימי יודע. יצאנו משם עם לחם שאור ועוגיית Red velvet ענקית כדי שגם הקטנה תרגיש חלק מהחווייה. מומלץ בחום.
נראה לי שאני אחפש לי איזה סדנא נחמדה להשתתף בה שם...
מתכון לעוגה משולשת
מצרכים: לציפוי השוקולד:
כ- 18 ביסקוויטים פתי בר 120 גר' שוקולד מריר
שקית אינסטנט פודינג וניל חצי כוס שמנת מתוקה
כוס שמנת מתוקה להקצפה
כוס חלב
כוס אספרסו או נס קפה חזק
כף ברנדי
אופן ההכנה:
1. בקערת מיקסר שמים: כוס חלב, כוס שמנת מתוקה ואת אבקת פודינג הוניל.
2. מקציפים עד לקבלת קרם יציב. שמים במקרר עד לשימוש.
3. בקערה נפרדת מערבבים את האספרסו/הקפה החזק וכף הברנדי. מניחים בצד.
4. על משטח ישר (מגש/קרש חיתוך), פורסים נייר כסף ועליו מניחים 3 שורות של ביסקוויטים טבולים בתערובת הקפה.
5. מוציאים מהמקרר את קרם הוניל ומניחים אותו על השורה האמצעית של הבסקוויטים.
6. עכשיו לחלק היחיד שהוא קצת מסובך בעוגה הזו, יצירת המשולש. מחליקים את היד מתחת לנייר הכסף שבחלקו הימני של הבסקוויטים ומרימים בעדינות לכיוון הקרם שבמרכז. צריך להיות ממש עדינים כדי שהבסקוויטים לא יישברו.
חוזרים על הפעולה עם הצד השמאלי של עוגת הבסקוויטים.
מהדקים למעלה את נייר הכסף ומוודאים שנוצר משולש.
7. מכניסים למקרר להתייצבות ומכינים את קרם השוקולד שמצפה את העוגה.
8. קוצצים את קוביות השוקולד ושמים בקערה.
9. בסיר קטן מחממים את השמנת המתוקה עד לסף רתיחה. מורידים מהאש ויוצקים על השוקולד. נותנים לזה לעמוד כדקה ורק אח"כ מתחילים לערבב מהמרכז לכיוון החוץ עד שכל השוקולד מומס והתערובת הומוגנית.
10. מוציאים את העוגה מהמקרר, משחררים ממנה את אחיזת נייר הכסף ומורחים עליה את קרם השוקולד. את כולו! יש הרבה ממנו וכשהוא מתקשה, על העוגה מתקבלת שכבה נדיבה של שוקולד. זה חלק מזיכרון הילדות ולכן נחוץ למתכון (-;.
מאחסנים במקרר.
מעניין מה יהיה זכרון הילדות של הקטנה שלי....
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה