Translate

יום ראשון, 8 במרץ 2015

פורים שמח ומתכון אזני המן



מאז שאנחנו חיים בחו"ל אני ממש מתקשה למצוא פרג טחון טרי.
אני מוצאת רק את אלה שיש בשקיות בסופר ובאין מטחנת תבלינים לטחון אותם, אני נמנעת מלקנותם בכלל.

כל פורים אני נתקלת באותה הבעיה וכל שנה אני לא מוצאת פתרון... וזה מה שמונע ממני להכין בפורים אזני המן.

השנה החלטתי לא לוותר לעצמי, לקנות פרג בשקית ולנסות, בכל דרך אפשרית, לטחון אותם!

טחנתי במטחנה עם מוט בלנדר, טחנתי במעבד מזון, ניסיתי לשרות בנוזל ואז לטחון
ו....כלום!
לא נטחן!
אלה גרגרים עקשניים ביותר!

אבל כבר הכנתי בצק פריך משגע.... שאני אוותר גם השנה על אזני המן?

החלטתי ש-לא! אז נעשה אזני המן עם ממרח נוטלה.
לצורך העניין זה יכל גם להיות עם ריבה, ממרח תמרים או כל מילוי אחר שבא לכם.
כי על הבצק הפריך הזה, לא כדאי לכם לוותר!




אזני המן (כ-20 יחידות)

60 גר' שקדים טחונים
50 גר' אבקת סוכר
200 גר' קמח
140 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות
1 חלמון
קליפה מגוררת מלימון אחד
1/4 כפית תמצית וניל איכותית

אופן ההכנה:

1. במעבד מזון שמים את השקדים הטחונים, אבקת הסוכר והקמח ומעבדים שתי שניות. מוסיפים את החמאה ומעבדים עד שנוצרים פירורים.

2. מוסיפים לתערובת הפירורית: חלמון, קליפת הלימון ותמצית הוניל ומעבדים עד שכמעט נוצר בצק.

3. מוציאים את התערובת לניילון נצמד. מאחדים לבצק, עם הידיים ומשטחים. מכניסים עטוף למקרר לכשעתיים עד לילה שלם.

4. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרדדים את הבצק בין שני יריעות ניילון נצמד. קורצים עיגולים בקוטר 8 ס"מ, מניחים כפית מהמילוי שיש לכם ומקפלים את הבצק ליצירת משולש. מהדקים את שולי הבצק. מניחים על תבנית המרופדת בנייר אפיה ואופים כ-15 דקות, או עד שהבצק מזהיב.

5. מוציאים בזהירות לרשת צינון ולאחר שהצטננו לחלוטין, מפזרים אבקת סוכר. שומרים בכלי אטום.





2 תגובות: