השבוע נפרדנו מאישה מקסימה שהיתה כמו סבתא בשבילי.
אישה עדינה, יפה, אלגנטית ומאוד מצחיקה בדרכה המיוחדת. היא תמיד חייכה ותמיד גרמה לי לחייך לידה.
טלה מאוד אהבה עוגת לימון עם סירופ שהייתי מכינה ובמהרה, העוגה הזו הפכה ל"עוגת טלה".
אז לזכרך, נאכל היום את העוגה שכה אהבת ושתדעי שתמיד נזכור, נאהב ונחבק את הרגעים שהיו לנו איתך. יהי זכרך ברוך.
עוגת טלה
מצרכים (תבנית אינגליש קייק):
70 גר' חמאה רכה
3/4 כוס סוכר
1 כוס קמח תופח
1/4 כפית מלח
1/4 כפית אבקת סודה לשתיה
1 כף מיץ לימון
גרידה מ-1 לימון
1/4 כוס חלב
2 ביצים גדולות
לסירופ הלימון
2 כפות מיץ לימון
3 כפות אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. משמנים תבנית אינגליש קייק במעט חמאה. מפזרים סוכר שיכסה את הדפנות והתחתית ואת העודפים, מנערים החוצה. שמים בצד.
3. מערבבים ביחד: קמח, מלח ואבקת סודה לשתיה. מניחים בצד.
4. מערבבים ביחד: כף מיץ לימון וחלב. מניחים בצד.
5. בקערת מיקסר שמים את החמאה והסוכר ומערבבים, עם וו גיטרה, עד שהתערובת תפוחה ובהירה.
6. מוסיפים את הביצים, אחת אחרי השנייה ומוודאים שהכל עורבב כהלכה. מוסיפים את גרידת הלימון. מערבבים.
7. מוסיפים, לסירוגין, מתערובת הקמח והחלב. עוצרים את פעולת המיקסר כשהתערובת הומוגנית.
8. מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים, בתנור שומם מראש ל-35 דקות. העוגה מוכנה כשקיסם ננעץ בתוכה יוצא יבש.
9. בזמן שהעוגה בתנור, מכינים את הסירופ: מערבבים את אבקת הסוכר עם הלימון, עד שהסוכר נמס. מורחים את הסירופ על העוגה מיד כשהיא יוצאת מהתנור.

אישה עדינה, יפה, אלגנטית ומאוד מצחיקה בדרכה המיוחדת. היא תמיד חייכה ותמיד גרמה לי לחייך לידה.
טלה מאוד אהבה עוגת לימון עם סירופ שהייתי מכינה ובמהרה, העוגה הזו הפכה ל"עוגת טלה".
אז לזכרך, נאכל היום את העוגה שכה אהבת ושתדעי שתמיד נזכור, נאהב ונחבק את הרגעים שהיו לנו איתך. יהי זכרך ברוך.
עוגת טלה
מצרכים (תבנית אינגליש קייק):
70 גר' חמאה רכה
3/4 כוס סוכר
1 כוס קמח תופח
1/4 כפית מלח
1/4 כפית אבקת סודה לשתיה
1 כף מיץ לימון
גרידה מ-1 לימון
1/4 כוס חלב
2 ביצים גדולות
לסירופ הלימון
2 כפות מיץ לימון
3 כפות אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. משמנים תבנית אינגליש קייק במעט חמאה. מפזרים סוכר שיכסה את הדפנות והתחתית ואת העודפים, מנערים החוצה. שמים בצד.
3. מערבבים ביחד: קמח, מלח ואבקת סודה לשתיה. מניחים בצד.
4. מערבבים ביחד: כף מיץ לימון וחלב. מניחים בצד.
5. בקערת מיקסר שמים את החמאה והסוכר ומערבבים, עם וו גיטרה, עד שהתערובת תפוחה ובהירה.
6. מוסיפים את הביצים, אחת אחרי השנייה ומוודאים שהכל עורבב כהלכה. מוסיפים את גרידת הלימון. מערבבים.
7. מוסיפים, לסירוגין, מתערובת הקמח והחלב. עוצרים את פעולת המיקסר כשהתערובת הומוגנית.
8. מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים, בתנור שומם מראש ל-35 דקות. העוגה מוכנה כשקיסם ננעץ בתוכה יוצא יבש.
9. בזמן שהעוגה בתנור, מכינים את הסירופ: מערבבים את אבקת הסוכר עם הלימון, עד שהסוכר נמס. מורחים את הסירופ על העוגה מיד כשהיא יוצאת מהתנור.


אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה