שנת 2015 החלה ועמה, כמו תמיד, שאיפה להתחלות משמחות חדשות, הרבה יצירה, אוכל טוב ובריאות.
לרגל השנה החדשה, הכנתי מקרון "פטל שיכור" עם גנאש שוקולד לבן ושמפניה.
מה זה "פטל שיכור" אתם תוהים...? ובכן, זה פטל טרי שנח לו בתוך כוס שמפנייה עד שהמקרונים מוכנים. הוא סופג את הטעמים של השמפנייה ומוסיף מימד חגיגי לשנה החדשה. זו המחווה שלי לשנה החדשה.
מקרון "פטל שיכור" עם גנאש שוקולד לבן ושמפנייה
מצרכים (כ-40 מקרונים)
200 גר' סוכר
60 מ"ל מים
150 גר' חלבונים (מחולקים לשתי קערות נפרדות של 75 גר' כל אחת)
200 גר' שקדים טחונים ומסוננים דרך מסננת דקה
200 גר' אבקת סוכר מסוננת
אופן ההכנה
1. בסיר קטן שמים את הסוכר והמים. במקביל, שמים את 75 גר' החלבונים בקערת מיקסר עם וו הקצפה. מחממים את הסוכר והמים וכשהטמפרטורה שלהם מגיעה ל-109 מעלות, מתחילים להקציף את החלבונים. כשטמפרטורת המים-סוכר מגיעה ל-118 מעלות וקצף החלבונים נראה יציב, מוזגים את תערובת הסוכר-מים במהירות לתוך קערת המיקסר תוך כדי הקצפה.
ממשיכים להקציף עד שקערת המיקסר קרה לגמרי!
2. מחליפים את וו ההקצפה בוו גיטרה ומטפטפים כטיפה - שתיים של צבע מאכל ורוד. להוסיף כל פעם רק טיפה אחת כדי לוודא שקיבלתם את הצבע הרצוי.
3. להעביר לקערה נפרדת כי נצטרך להשתמש שוב בקערת המיקסר.
4. בקערת המיקסר הנקייה, לשים את החצי השני של 75 גר' החלבונים, אבקת הסוכר ואבקת השקדים המסוננים. לערבב עם וו גיטרה. להוסיף 1/3 מכמות המרנג ולערבב. להוציא את הקערה מהמיקסר ולקפל, ידנית, לתוכה את יתרת המרנג.
5. להעביר את תערובת המקרונים לשקית זילוף עם צנטר עגול (אני משתמשת במספר 8) ולהזליף עיגולים על נייר אפיה / משטח סיליקון. להניח את התבנית בצד לכשעה כדי שייווצר קרום על המקרונים.
בנתיים מחממים תנור ל-160 מעלות ומכינים את הפטל והגנאש.
6. אופים את המקרונים כ-6 דקות ולאחר הזמן הזה, מסובבים את תבנית התנור, וממשיכים לאפות כ-4 דקות נוספות. מוציאים את המגש לצינון מחוץ לתנור. לא מוציאים ולא נוגעים במקרונים עד שהם לא התייבשו לחלוטין.
פטל שיכור
לוקחים פטל, כ-40 יחידות, ומניחים בקערה. שופכים מעליהם שמפנייה ומניחים בצד לספיגת הטעמים.
גנאש שוקולד לבן ושמפנייה
100 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה
150 גר' שוקולד לבן קצוץ
4 כפות שמפנייה
אופן ההכנה
1. שמים את השוקולד הלבן הקצוץ בקערה.
2. מחממים את השמנת המתוקה עד לשלב שהיא כמעט רותחת (כשמתחילות להיווצר בועות קטנות). יוצקים את השמנת על השוקולד הלבן שבקערה. ממתינים דקה ואז מתחילים לערבב בזהירות מהמרכז כלפי חוץ עד שהשוקולד נמס לחלוטין.
3. מוסיפים את השמפנייה ומערבבים. משאירים בצד להצטנן לפני שמעבירים למקרר להתייצבות.
4. לאחר שהגנאש שהה במקרר, מוציאים אותו לקערת מיקסר עם וו הקצפה ומקציפים לקרם יציב.
הרכבת המקרונים
מחלקים לזוגות. מזליפים מקרם הגנאש על מקרון אחד מכל זוג, כמות קטנה מקוטר המקרון. מניחים בפנים פטל אחד, לאחר שסונן מהנוזלים וסוגרים, בתנועת סיבוב, עם המקרון השני.
לא מזמן מצאתי ב Amazon סט מדליק לחדר ילדים שכולל ספסל אכסון, 2 כסאות ושולחן קטן. הביקורות היו טובות והמחיר היה מציאה ולכן זה היה ברור שאני אזמין את זה לחדר של הקטנה.
כשהחבילות הגיעו, ישר זיהיתי שמדובר במוצר איכותי מעץ מלא ואיכות צביעה טובה
אבל אני חייבת להיות גלוייה, קצת....... משעמם.
או כמו שהמורות נוהגות לומר: |הפוטנציאל קיים, אבל הוא לא מממומש".
מכאן הוחלט שתוספת של כריות ישיבה יהוו תוספת מקסימה ונוחה לפריטים שניקנו.
ונראה לי שדי צדקתי....
בחרתי בבד לריפוד של Laura Ashley וכפתורים של Hobby Craft
סרט סאטן ורוד לספסל שמחזיק את הכרית במקום וסרט סאטן ירוק לכיסאות.
את הספסל שמתי בחדר של הקטנה לצד בובות שתפרתי לה ממש אחרי שנולדה.
את השולחן והכיסאות מיקמנו בסלון, בפינת המשחקים.
לרגל השנה החדשה, הכנתי מקרון "פטל שיכור" עם גנאש שוקולד לבן ושמפניה.
מה זה "פטל שיכור" אתם תוהים...? ובכן, זה פטל טרי שנח לו בתוך כוס שמפנייה עד שהמקרונים מוכנים. הוא סופג את הטעמים של השמפנייה ומוסיף מימד חגיגי לשנה החדשה. זו המחווה שלי לשנה החדשה.
* שימו לב כי במתכון זה יש צורך במדחום בישול *
מקרון "פטל שיכור" עם גנאש שוקולד לבן ושמפנייה
מצרכים (כ-40 מקרונים)
200 גר' סוכר
60 מ"ל מים
150 גר' חלבונים (מחולקים לשתי קערות נפרדות של 75 גר' כל אחת)
200 גר' שקדים טחונים ומסוננים דרך מסננת דקה
200 גר' אבקת סוכר מסוננת
אופן ההכנה
1. בסיר קטן שמים את הסוכר והמים. במקביל, שמים את 75 גר' החלבונים בקערת מיקסר עם וו הקצפה. מחממים את הסוכר והמים וכשהטמפרטורה שלהם מגיעה ל-109 מעלות, מתחילים להקציף את החלבונים. כשטמפרטורת המים-סוכר מגיעה ל-118 מעלות וקצף החלבונים נראה יציב, מוזגים את תערובת הסוכר-מים במהירות לתוך קערת המיקסר תוך כדי הקצפה.
ממשיכים להקציף עד שקערת המיקסר קרה לגמרי!
2. מחליפים את וו ההקצפה בוו גיטרה ומטפטפים כטיפה - שתיים של צבע מאכל ורוד. להוסיף כל פעם רק טיפה אחת כדי לוודא שקיבלתם את הצבע הרצוי.
3. להעביר לקערה נפרדת כי נצטרך להשתמש שוב בקערת המיקסר.
4. בקערת המיקסר הנקייה, לשים את החצי השני של 75 גר' החלבונים, אבקת הסוכר ואבקת השקדים המסוננים. לערבב עם וו גיטרה. להוסיף 1/3 מכמות המרנג ולערבב. להוציא את הקערה מהמיקסר ולקפל, ידנית, לתוכה את יתרת המרנג.
5. להעביר את תערובת המקרונים לשקית זילוף עם צנטר עגול (אני משתמשת במספר 8) ולהזליף עיגולים על נייר אפיה / משטח סיליקון. להניח את התבנית בצד לכשעה כדי שייווצר קרום על המקרונים.
בנתיים מחממים תנור ל-160 מעלות ומכינים את הפטל והגנאש.
6. אופים את המקרונים כ-6 דקות ולאחר הזמן הזה, מסובבים את תבנית התנור, וממשיכים לאפות כ-4 דקות נוספות. מוציאים את המגש לצינון מחוץ לתנור. לא מוציאים ולא נוגעים במקרונים עד שהם לא התייבשו לחלוטין.
פטל שיכור
לוקחים פטל, כ-40 יחידות, ומניחים בקערה. שופכים מעליהם שמפנייה ומניחים בצד לספיגת הטעמים.
גנאש שוקולד לבן ושמפנייה
100 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה
150 גר' שוקולד לבן קצוץ
4 כפות שמפנייה
אופן ההכנה
1. שמים את השוקולד הלבן הקצוץ בקערה.
2. מחממים את השמנת המתוקה עד לשלב שהיא כמעט רותחת (כשמתחילות להיווצר בועות קטנות). יוצקים את השמנת על השוקולד הלבן שבקערה. ממתינים דקה ואז מתחילים לערבב בזהירות מהמרכז כלפי חוץ עד שהשוקולד נמס לחלוטין.
3. מוסיפים את השמפנייה ומערבבים. משאירים בצד להצטנן לפני שמעבירים למקרר להתייצבות.
4. לאחר שהגנאש שהה במקרר, מוציאים אותו לקערת מיקסר עם וו הקצפה ומקציפים לקרם יציב.
הרכבת המקרונים
מחלקים לזוגות. מזליפים מקרם הגנאש על מקרון אחד מכל זוג, כמות קטנה מקוטר המקרון. מניחים בפנים פטל אחד, לאחר שסונן מהנוזלים וסוגרים, בתנועת סיבוב, עם המקרון השני.
שתהיה שנה שיכורה משמחה!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה