חנוכה ממש בפתח ואין משהו שאני יותר אוהבת מסופגניות!
בשבילי, סופגניות כאלה שקונים בסופר, הן חנוכה. גדולות, בצקיות כאלה עם המון המון המון אבקת סוכר אבל מעט מדי ריבה. יייייווווו כמה שאני אוהבת.
בהעדר "סופגניות סופר" כאן בלונדון, החלטתי להשקיע השנה (ובפעם הראשונה) ולהכין בעצמי סופגניות.
יש המוווון מתכונים לסופגניות, אבל חיפשתי משהו קצת יותר מעניין/מיוחד ונתקלתי במתכון הזה, מתוך הבלוג: How sweet it is שממש ממש מצא חן בעיני: דונאטס עם קרם שוקולד חלב ופצפוצי תפוצ'יפס (!)
זה כמו הטרנד הזה של קינוח מתוק עם מלח גס. זה פשוט הולך ביחד. אז למה לא תפוצ'יפס בעצם?!
ויש לי יוזמת המשך לפוסט הבא, מאחר ולדונאט יש חור במרכז, אני אשתמש בעיגול הקטן להכנת סופגניות מיני עם מילוי ריבת תות וציפוי של חמאת בוטנים. עוד שילוב מתחייב.
דונאטס עם קרם שוקולד חלב ופצפוצי תפוצ'יפס
המצרכים (כ-25 דונאטס):
1/2 1 כוסות חלב
1/3 כוס מים
76 גר' חמאה חתוכה לקוביות
1 כף דבש
1/2 4 כפיות שמרים יבשים
2 ביצים גדולות מקושקשות מעט
1/4 כוס סוכר
1 כפית מלח
5 כוסות קמת רגיל
שמן לטיגון עמוק
אופן ההכנה:
1. להכניס לסיר את החלב והמים ולחמם על אש נמוכה, בלי להגיע למצב רתיחה.
2. לשים בקערת המיקסר את החמאה ולשפוך מעליה את נוזל החלב-מים. לערבב עם כף מעץ עד שהחמאה נמסה לגמרי. להוסיף את הדבש ולפזר מעל את השמרים. לערבב ולהשאיר את הקערה מכוסה במגבת עד שהשמרים יתפחו (בערך 15 דקות).
3. להוסיף לקערה: ביצים, סוכר ומלח. לערבב. להוסיף את מחצית הקמח ולערבב במהירות נמוכה עם וו הלישה. להוסיף את יתרת הקמח ולאט לאט להגביר את מהירות המיקסר.
בהתחלה ולמשך זמן לא מבוטל, הבצק ייראה דביק ושטוח, אך ככל שתמשיכו לערבל, הבצק ייפרד מדפנות הקערה ולמצב הזה אנחנו רוצים להגיע. לא להתייאש ולא להוסיף קמח.
4. להעביר את הבצק לקערת התפחה משומנת היטב. לכסות בניילון נצמד ולהשאיר להתפחה במקום חמים, כשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
5. לחבוט בבצק ולהוציא את נפחו. להעביר את הבצק למשטח מקומח ולרדד לעובי של 2.5 ס"מץ
6. עם חותכן עוגיות, לקרוץ עיגולים ובתוכם, עם חותכן קטן יותר (או פקק של משקה קל), לקרוץ את החור האמצעי (לא לזרוק את העיגולים הקטנים! אפשר להכין מהם מיני סופגניות).
7. להניח את הדונאטס על תבנית מרופדת בנייר אפיה להתפחה נוספת (ללא כיסוי), כ-30 דקות.
8. לחמם שמן בסיר לחום של 185 מעלות. למי שאין מדחום, ניתן להכניס כף מעץ לתוך השמן וכשנוצרות בועות סביבה, אפשר להניח שהשמן מוכן לטיגון.
טיפ: ע"מ שהשמן לא יישרף במהלך הטיגון, לזרוק לתוכו, בתחילת הטיגון, כמה חתיכות של גזר. הגזר עשיר בבטא-קרוטן, המונעים את חמצונו של השמן ושומרים על איכותו.
9. מטגנים בכל פעם 2-3 דונאטס והופכים צד לאחר כדקה-שתיים. מוציאים לנייר סופג ונותנים לדונאטס להצטנן לחלוטין לפני שמצפים אותם.
לקרם שוקולד חלב:
57 גר' חמאה
1 כפית תמצית וניל איכותית
1 כפית דבש
1/4 כוס חלב
85 גר' שוקולד חלב קצוץ לחתיכות
1/4 כוס אבקת סוכר
תפוציפס מפורר לחתיכות קטנות
אופן הכנת הקרם:
1. בסיר קטן לשים: חמאה, תמצית וניל, דבש וחלב ולחמם מעל אש בינונית. לערבב וברגע שהחמאה נמסה, להחליש את האש ולהוסיף את השוקולד הקצוץ ולערבב.
2. ברגע שהתערובת נראית הומוגנית, להוריד מהאש ולהוסיף את אבקת הסוכר. לערבב עד שהסוכר נבלע והקרם חלק וללא גושים.
3. לטבול כל דונאט בקרם השוקולד ולפזר מעל פצפוצי תפוצ'יפס. להניח בצד לכ-15 דקות כדי שהקרם יתייצב על הדונאטס, לפני שמגישים.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה