הלכתי על קטן השבוע, במקום עוגה, עוגיות. אבל איזה עוגיות.....
בתור ילדה אני זוכרת את אמא שלי קונה אותן באיזו קונדטוריה ישנה כזו בתל אביב, שהיו מוכרים בה גם קפה, השולחנות והכיסאות היו מצופים פורמייקה צבעונית והמקום היה מעוצב במינימליסטיות, גם הויטרינה של העוגות.
אבל, היו להן את עוגיות פרח הריבה הכי טעימות בעולם! וכשאמא היתה מביאה אותן הביתה זה היה ברור לכל, "אלה העוגיות האהובות על לילך!". אני זוכרת את זה כחגיגה של טעמים.
מאז גדלתי, הקונדיטוריה הזו כבר לא קיימת ואני כבר לא מוצאת מקום שעושה את העוגיות האלה כי כולם עסוקים בלהיות מתוחכמים מדי. איזה מזל שאני יכולה לאפות אותן בעצמי.
בצק פריך מתקתק, ריבת תות והרבה אבקת סוכר. ביס אחד והנחיריים שלכם מתמלאים באבקת סוכר ויש סיכוי שתמצאו ריבה על החולצה, אבל איזה כייף לחזור להיות ילדים?!
עוגיות פרח ריבה:
המצרכים
125 גר' חמאה בטמפ' החדר
50 גר' סוכר
1 ביצה
280 גר' קמח תופח
ריבת תות
אבקת סוכר לקישוט
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל-160 מעלות. בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים את החמאה והסוכר ומקרימים עד שמתקבל קרם תפוח ובהיר.
2. מוסיפים את הביצה ומערבבים עד שהיא מתמזגת עם התערובת.
3. מוסיפים את הקמח ומעבדים רק עד שמתקבל בצק אחיד. כדי שהבצק יהיה פריך, יש לעבד את הבצק כמה שפחות.
4. טיפ שלב רידוד העוגיות: יש לי טיפ שעובד מצויין עם בצק פריך (מתוק או מלוח). אני פורסת ניילון נצמד על השיש, מניחה עליו את הבצק ומעל הבצק פורסת עוד יריעה של ניילון נצמד וכך, אני מרדדת את הבצק בין יריעות הניילון.
הבצק לא נדבק לשיש או למערוך ואין צורך לקמח אותו. כך שהוא נשאר פריך, פריך פריך.
אז מרדדים את הבצק לעובי של 4 מ"מ. עם חותכן בצורת פרח, קורצים עוגיות.
במרכזן של חצי מהעוגיות, קורצים חור (עיגול).
5. מרפדים 2 תבניות אפייה ועל אחת מניחים את עוגיות הפרחים ועל השנייה את עוגיות הפרחים עם החור במרכזן ואופים אותן בנפרד (קצב האפייה של העוגיות עם החור עשוי להיות קצר מזה של העוגיות השלמות). הן נאפות תוך 12-15 דקות.
6. נותנים לעוגיות להצטנן על רשת ולאחר מכן מפדרים בנדיבות את העוגיות עם החור במרכז. מורחים ריבה עם העוגיות השלמות. מניחים על כל אחת מהעוגיות השלמות, עוגיות עם חור.
בתור ילדה אני זוכרת את אמא שלי קונה אותן באיזו קונדטוריה ישנה כזו בתל אביב, שהיו מוכרים בה גם קפה, השולחנות והכיסאות היו מצופים פורמייקה צבעונית והמקום היה מעוצב במינימליסטיות, גם הויטרינה של העוגות.
אבל, היו להן את עוגיות פרח הריבה הכי טעימות בעולם! וכשאמא היתה מביאה אותן הביתה זה היה ברור לכל, "אלה העוגיות האהובות על לילך!". אני זוכרת את זה כחגיגה של טעמים.
מאז גדלתי, הקונדיטוריה הזו כבר לא קיימת ואני כבר לא מוצאת מקום שעושה את העוגיות האלה כי כולם עסוקים בלהיות מתוחכמים מדי. איזה מזל שאני יכולה לאפות אותן בעצמי.
בצק פריך מתקתק, ריבת תות והרבה אבקת סוכר. ביס אחד והנחיריים שלכם מתמלאים באבקת סוכר ויש סיכוי שתמצאו ריבה על החולצה, אבל איזה כייף לחזור להיות ילדים?!
עוגיות פרח ריבה:
המצרכים
125 גר' חמאה בטמפ' החדר
50 גר' סוכר
1 ביצה
280 גר' קמח תופח
ריבת תות
אבקת סוכר לקישוט
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל-160 מעלות. בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים את החמאה והסוכר ומקרימים עד שמתקבל קרם תפוח ובהיר.
2. מוסיפים את הביצה ומערבבים עד שהיא מתמזגת עם התערובת.
3. מוסיפים את הקמח ומעבדים רק עד שמתקבל בצק אחיד. כדי שהבצק יהיה פריך, יש לעבד את הבצק כמה שפחות.
4. טיפ שלב רידוד העוגיות: יש לי טיפ שעובד מצויין עם בצק פריך (מתוק או מלוח). אני פורסת ניילון נצמד על השיש, מניחה עליו את הבצק ומעל הבצק פורסת עוד יריעה של ניילון נצמד וכך, אני מרדדת את הבצק בין יריעות הניילון.
הבצק לא נדבק לשיש או למערוך ואין צורך לקמח אותו. כך שהוא נשאר פריך, פריך פריך.
אז מרדדים את הבצק לעובי של 4 מ"מ. עם חותכן בצורת פרח, קורצים עוגיות.
במרכזן של חצי מהעוגיות, קורצים חור (עיגול).
5. מרפדים 2 תבניות אפייה ועל אחת מניחים את עוגיות הפרחים ועל השנייה את עוגיות הפרחים עם החור במרכזן ואופים אותן בנפרד (קצב האפייה של העוגיות עם החור עשוי להיות קצר מזה של העוגיות השלמות). הן נאפות תוך 12-15 דקות.
6. נותנים לעוגיות להצטנן על רשת ולאחר מכן מפדרים בנדיבות את העוגיות עם החור במרכז. מורחים ריבה עם העוגיות השלמות. מניחים על כל אחת מהעוגיות השלמות, עוגיות עם חור.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה