גל הטבעונות ששוטף אותנו, הגיע גם אלי.
היתרונות הבריאותיים ברורים, היתרונות המוסריים ברורים עוד יותר ועדיין..... זה לא פשוט.
לא פשוט לשנות לגמרי תזונה, לא פשוט לשנות הרגלים.
לא פשוט, אבל גם לא בלתי אפשרי!
לכן, אני עושה מאמץ להשתנות ובמהלך השבוע משתדלת לבחור בתזונה טבעונית לי ולבני משפחתי.
לביבת ירקות היא דרך נהדרת להכניס ירקות לארוחת הערב של הקטנה בלי ממש להרגיש שאוכלים ירקות, אבל מה לעשות שהוספת ביצים "מקלקלת את החגיגה הטבעונית"? מכינים בלילה של קמח טמפורה עם בירה לבנה והמסה הזו הופכת ל"חומר המדביק".
הקטנה אוכלת את זה אה-נטורל, אנחנו אוהבים לאכול את זה עם ריבת צ'ילי (מתכון בהמשך).
לביבת ירקות טבעונית
1 תפוח אדמה מגורר
1 פארסניפ מגורר
1 גזר מגורר
1 קישוא מגורר
1 בצל חצוי ופרוס דק
1/4 כרוב קטן חתוך לרצועות דקות
2 גמבות פרוסות דק
1 בצל ירוק קצוץ
1/2 1 כוסות קמח טמפורה
1 כוס בירה לבנה (ייתכן שיהיה צורך להוסיף עוד קצת בירה לבלילה)
מלח, פלפל שחור
שמן לטיגון
1. שמים במסננת את כל הירקות ומועכים מעט כדי להוציא את הנוזלים.
2. מעבירים לקערה ממליחים ומפלפלים.
3. בקערה נפרדת מערבבים קמח טמפורה, בירה, מלח ופלפל. אם סמיך מדי, מוסיפים עוד קצת בירה.
4. יוצקים את תערובת הקמח על הירקות ומערבבים.
5. מחממים שמן במחבת. עם כף, מערימים לביבות ומשטחים טיפה עם גב הכף.
6. מטגנים היטב משני הצדדים ומוציאים לצלחת עם נייר סופג. מגישים חם עם ריבת צ'ילי.
היתרונות הבריאותיים ברורים, היתרונות המוסריים ברורים עוד יותר ועדיין..... זה לא פשוט.
לא פשוט לשנות לגמרי תזונה, לא פשוט לשנות הרגלים.
לא פשוט, אבל גם לא בלתי אפשרי!
לכן, אני עושה מאמץ להשתנות ובמהלך השבוע משתדלת לבחור בתזונה טבעונית לי ולבני משפחתי.
לביבת ירקות היא דרך נהדרת להכניס ירקות לארוחת הערב של הקטנה בלי ממש להרגיש שאוכלים ירקות, אבל מה לעשות שהוספת ביצים "מקלקלת את החגיגה הטבעונית"? מכינים בלילה של קמח טמפורה עם בירה לבנה והמסה הזו הופכת ל"חומר המדביק".
הקטנה אוכלת את זה אה-נטורל, אנחנו אוהבים לאכול את זה עם ריבת צ'ילי (מתכון בהמשך).
לביבת ירקות טבעונית
1 תפוח אדמה מגורר
1 פארסניפ מגורר
1 גזר מגורר
1 קישוא מגורר
1 בצל חצוי ופרוס דק
1/4 כרוב קטן חתוך לרצועות דקות
2 גמבות פרוסות דק
1 בצל ירוק קצוץ
1/2 1 כוסות קמח טמפורה
1 כוס בירה לבנה (ייתכן שיהיה צורך להוסיף עוד קצת בירה לבלילה)
מלח, פלפל שחור
שמן לטיגון
1. שמים במסננת את כל הירקות ומועכים מעט כדי להוציא את הנוזלים.
2. מעבירים לקערה ממליחים ומפלפלים.
3. בקערה נפרדת מערבבים קמח טמפורה, בירה, מלח ופלפל. אם סמיך מדי, מוסיפים עוד קצת בירה.
4. יוצקים את תערובת הקמח על הירקות ומערבבים.
5. מחממים שמן במחבת. עם כף, מערימים לביבות ומשטחים טיפה עם גב הכף.
6. מטגנים היטב משני הצדדים ומוציאים לצלחת עם נייר סופג. מגישים חם עם ריבת צ'ילי.
ריבת צ'ילי
25 גר' שורש ג'ינג'ר קלוף וחתוך גס
3 שיני שום קלופים
2 צ'ילי אדומים (מידת חריפות בינונית), חצויים ונקיים מגרעינים
2 כפות רוטב סויה
370 גר' עגבניות קלופות וחתוכות (אפשר מקופסת שימורים, רק חשוב לסנן את הנוזלים העודפים)
150 גר' סוכר דק
75 מ"ל חומץ יין לבן
1. שמים בבלנד: ג'ינג'ר, שיני השום, הצ'ילי ורוטב הסויה ומרסקים למחית חלקה.
2. לשים בסיר קטן: מחית הצ'ילי, העגבניות, הסוכר וחומץ היין. להביא לרתיחה. להחליש את האש ולתת לתערובת לבעבע, לערבב מדי פעם למשך 10 דקות או עד שהריבה מסמיכה.
3. להעביר לצנצנת מעוקרת
עיקור צנצנות:
- כדי שהמרקחות והשימורים יישמרו היטב, רצוי לאחסן אותן בצנצנות מעוקרות. עיקור הצנצנות אינו מסובך ומבוצע בשתי שיטות מקובלות – במים ובתנור.
- לעיקור במים: מניחים את הצנצנות הנקיות בסיר רחב, יוצקים עליהן מים רותחים עד לכיסוי, מביאים לרתיחה ומרתיחים כ-10 דקות.
- לעיקור בתנור: מחממים את התנור ל-160 מעלות. מניחים את הצנצנות על מדף אפייה מרופד במגבות נייר ומכניסים לתנור ל-10 דקות.
- לפני המילוי מצננים מעט את הצנצנות. רצוי לעקר באותן השיטות גם את המכסים.
טבעונות ו...
לאחרונה גם פיתחתי חיבה יתרה לשייקים ירוקים. אני מכינה אותם לפי הנוסחה הבאה:
יופי של תחליף לארוחת הבוקר.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה