אחת לכמה זמן ה SUNDAY TIMES מוציא מגזין שווה שמצריך ריצה לחנות ורכישת העיתון. יותר, נכון, מצריך אותי לשלוח את בעלי שיקנה אותו.
בפעם הקודמת הם פרסמו חוברת מתכונים של Heston Blumenthal.
הסטון בלומנטל, למי שלא מכיר, שף יהודי בעל מסעדה המעוטרת בשלושה כוכבי משלן, ידוע בגישתו המדעית להכנת אוכל ואומרים שכל ארוחה אצלו היא מחזה תיאטרלי עוצר נשימה....
הפעם, ה SUNDAY TIMES פרסם חוברת עם מתכונים של לא אחר מאשר Jamie Oliver!!!
ג'יימי, בניגוד להסטון, ידוע בגישתו הקלילה לבישול. הוא משתמש הרבה במוצרים מקומיים טריים ועונתיים והמוטו שלו הוא - Keep it fresh and simple.
הוא חולל מהפכה בריאותית במזנוני בתי הספר ברחבי הממלכה ומסתבר שעכשיו, ביחד עם הגברת הראשונה של ארה"ב, מישל אובמה, הוא מנסה ליצור את אותו מהפך גם בבית ספר שם.
בחרתי שני מתכונים: מנה עיקרית Chicken Panzanella ולקינוח, Salted caramel brownies להכין לארוחת שבת.
נתחיל דווקא בקינוח כי אפשר להכין אותו יום קודם.
בראוניז עם קרמל (טופי) מלוח:
לבראוניז (כ-16 ריבועים)
225 גר' חמאה
250 גר' שוקולד מריר 70% אחוז, קצוץ
225 גר' סוכר חום בהיר (דק)
4 ביצים גדולות
150 גר' קמח לבן רגיל, מנופה
לקרמל (טופי) מלוח
40 מ"ל שמנת מתוקה (אחוזי שומן גבוהים)
1/4 מקל וניל, חתוך לאורכו כאשר מגרדים את הגרגרים מתוכו
15 גר' חמאה מלוחה
מלח
60 גר' סוכר לבן דק
40 גר' דבש
1. מתחילים בהכנת הקרמל: בסיר קטן שמים את השמנת המתוקה, גרגרי ומקל הווניל, מחצית מכמות החמאה וקמצוץ (נדיב) של מלח.
מבשלים את התערובת על אש נמוכה עד שמתחיל לבעבע (כ-2-3 דקות). מורידים מהאש ומניחים בצד. מוציאים את מקל הוניל.
2. במחבת שטוחה, מפזרים את הסוכר והדבש ומניחים על אש נמוכה. לא מערבבים! רק מנענעים את המחבת מדי פעם כדי לעזור לסוכר להתמוסס. מגביהים את האש לבינוני וממשיכים לנענע את המחבת עד שהתערובת מגיעה לגוון קרמלי / חום ענברי.
3. עם כף מעץ מעבירים את הקרמל לתוך תערובת השמנת שבסיר ומחזירים לבישול על אש קטנה תוך ערבוב. מערבבים פנימה את החצי השני של החמאה.
4. מקמטים נייר אפיה. מזליפים עליו מעט מים ומסדרים בתבנית אפיה. יוצקים מעל את הקרמל, מפזרים על הכל קמצוץ נוסף של מלח ונותנים לו להצטנן מעט בחוץ. מעבירים למקרר לכחצי שעה, עד שמתגבש קרמל במרקם טופי.
5. לאחר 15 דקות מהרגע שהקרמל נכנס למקרר, מתחילים להכין את הבראוניז: מחממים תנור ל-180 מעלות. מכינים תבנית עם נייר אפיה בגודל 20x30 ס"מ.
6. בסיר ממיסים את החמאה על אש נמוכה. מכניסים פנימה את השוקולד הקצוץ ומערבבים עד שהשוקולד נמס. מורידים מהאש ומערבבים פנימה את הסוכר. לאחר שהתערובת הצטננה מעט, טורפים פנימה, עם מטרפה ידנית, את הביצים, אחת אחרי השנייה. מקפלים את הקמח עד שהתערובת הומוגנית. מעבירים את התערובת לתבנית האפייה המוכנה.
7. מוציאים את הקרמל מהמקרר. חותכים חתיכות של טופי ומכניסים לתוך העוגה בצורה אקראית.
8. אופים את הבראוני בתנור לכ-25 דקות, עד שהבראוני נאפה אבל כשמחדירים קיסם הוא יוצא עם פירורים לחים. משאירים בחוץ להצטנן כשעה לפני שחותכים לריבועים שווים בגודלם.
בפעם הקודמת הם פרסמו חוברת מתכונים של Heston Blumenthal.
הסטון בלומנטל, למי שלא מכיר, שף יהודי בעל מסעדה המעוטרת בשלושה כוכבי משלן, ידוע בגישתו המדעית להכנת אוכל ואומרים שכל ארוחה אצלו היא מחזה תיאטרלי עוצר נשימה....
הפעם, ה SUNDAY TIMES פרסם חוברת עם מתכונים של לא אחר מאשר Jamie Oliver!!!
ג'יימי, בניגוד להסטון, ידוע בגישתו הקלילה לבישול. הוא משתמש הרבה במוצרים מקומיים טריים ועונתיים והמוטו שלו הוא - Keep it fresh and simple.
הוא חולל מהפכה בריאותית במזנוני בתי הספר ברחבי הממלכה ומסתבר שעכשיו, ביחד עם הגברת הראשונה של ארה"ב, מישל אובמה, הוא מנסה ליצור את אותו מהפך גם בבית ספר שם.
בחרתי שני מתכונים: מנה עיקרית Chicken Panzanella ולקינוח, Salted caramel brownies להכין לארוחת שבת.
נתחיל דווקא בקינוח כי אפשר להכין אותו יום קודם.
בראוניז עם קרמל (טופי) מלוח:
לבראוניז (כ-16 ריבועים)
225 גר' חמאה
250 גר' שוקולד מריר 70% אחוז, קצוץ
225 גר' סוכר חום בהיר (דק)
4 ביצים גדולות
150 גר' קמח לבן רגיל, מנופה
לקרמל (טופי) מלוח
40 מ"ל שמנת מתוקה (אחוזי שומן גבוהים)
1/4 מקל וניל, חתוך לאורכו כאשר מגרדים את הגרגרים מתוכו
15 גר' חמאה מלוחה
מלח
60 גר' סוכר לבן דק
40 גר' דבש
1. מתחילים בהכנת הקרמל: בסיר קטן שמים את השמנת המתוקה, גרגרי ומקל הווניל, מחצית מכמות החמאה וקמצוץ (נדיב) של מלח.
מבשלים את התערובת על אש נמוכה עד שמתחיל לבעבע (כ-2-3 דקות). מורידים מהאש ומניחים בצד. מוציאים את מקל הוניל.
2. במחבת שטוחה, מפזרים את הסוכר והדבש ומניחים על אש נמוכה. לא מערבבים! רק מנענעים את המחבת מדי פעם כדי לעזור לסוכר להתמוסס. מגביהים את האש לבינוני וממשיכים לנענע את המחבת עד שהתערובת מגיעה לגוון קרמלי / חום ענברי.
3. עם כף מעץ מעבירים את הקרמל לתוך תערובת השמנת שבסיר ומחזירים לבישול על אש קטנה תוך ערבוב. מערבבים פנימה את החצי השני של החמאה.
4. מקמטים נייר אפיה. מזליפים עליו מעט מים ומסדרים בתבנית אפיה. יוצקים מעל את הקרמל, מפזרים על הכל קמצוץ נוסף של מלח ונותנים לו להצטנן מעט בחוץ. מעבירים למקרר לכחצי שעה, עד שמתגבש קרמל במרקם טופי.
5. לאחר 15 דקות מהרגע שהקרמל נכנס למקרר, מתחילים להכין את הבראוניז: מחממים תנור ל-180 מעלות. מכינים תבנית עם נייר אפיה בגודל 20x30 ס"מ.
6. בסיר ממיסים את החמאה על אש נמוכה. מכניסים פנימה את השוקולד הקצוץ ומערבבים עד שהשוקולד נמס. מורידים מהאש ומערבבים פנימה את הסוכר. לאחר שהתערובת הצטננה מעט, טורפים פנימה, עם מטרפה ידנית, את הביצים, אחת אחרי השנייה. מקפלים את הקמח עד שהתערובת הומוגנית. מעבירים את התערובת לתבנית האפייה המוכנה.
7. מוציאים את הקרמל מהמקרר. חותכים חתיכות של טופי ומכניסים לתוך העוגה בצורה אקראית.
8. אופים את הבראוני בתנור לכ-25 דקות, עד שהבראוני נאפה אבל כשמחדירים קיסם הוא יוצא עם פירורים לחים. משאירים בחוץ להצטנן כשעה לפני שחותכים לריבועים שווים בגודלם.
עוף פנצנלה:
ה"כוכב" במנה הזו זה לחם הג'בטה שמתבשל בתוך המיצים של העוף והירקות ואח"כ הופך לרקוטונים הכי טעימים שאכלתם!
המהות של המתכון הוא של ג'יימי אוליבר אבל עשיתי בו קצת שינויים שיתאימו לי.
המצרכים
4 כרעיים עוף
שמן זית
זר של עשבי תבלין: מרווה, טימין, רוזמרין ובזיליקום
1 כיכר ג'אבטה
6 שיני שום עם הקליפה מעוכות טיפה
כ-10 עגבניות מסוגים שונים
1 בצל אדום חתוך גס (לחצי וכל חצי לרבעים)
כ- 10 כרוב ניצנים חצויים
חומץ בן יין אדום
חומץ בלסמי
100 גר' זיתים שחורים מגולענים
מלח, פלפל
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל-180 מעלות. שוטפים היטב את הכרעיים ומניחים בצד.
2. בוצעים את הג'אבטה לחתיכות גדולות ומניחים בקערה מוסיפים את השומים המעוכים. מזליפים מעל הכל שמן זית ומעט חומץ בן יין אדום. מתבלים במלח ופלפל שחור, מערבבים ומניחים בערימה במרכז תבנית צלייה עם שוליים גבוהים.
3. מורחים את העופות עם מה שנשאר מהתערובת בקערה ומניחים בעדינות מעל הלחם והשומים.
4. באותה קערה שהשתמשנו, שמים: את הבצל האדום, העגבניות, כרוב הניצנים, זיתים שחורים ועלים של עשבי התבלין קרועים ביד.
5. מתבלים בשמן זית, חומץ בן יין, חומץ בלסמי, מלח, פלפל וכפית סוכר (כדי לשבור את החמיצות של החומצים והעגבניות).
6. מערבבים הכל עם הידיים ומפזרים בתבנית שבה נמצא העוף. את הנוזלים שנשארו בקערה, מפזרים על העוף.
7. עוטפים את התבנית בנייר כסף ומכניסים לתנור לכשעה וחצי. את כל השלבים, כולל השלב הזה, אפשר להכין בבוקר/צהריים.
8. כשעה לפני הארוחה, מורידים את נייר הכסף מהתבנית, מוציאים את פרוסות הג'אבטה בזהירות, כי הן ספוגות נוזלי בישול ומעבירים אותם לתבנית אפיה שטוחה מרופדת בנייר כסף.
9. שמים את התנור על 190 מעלות - גריל. משחימים תחילה את הקרוטונים ואח"כ את העוף והירקות. להיזהר לא לשרוף את האוכל....
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה