Translate

יום שני, 3 בנובמבר 2014

זה מה שנשאר..... - נגיסי בטטה

החלטתי לפתוח ביוזמה חדשה מבחינתי שתיקרא - "זה מה שנשאר...".

(שיר קטן להנעים את קריאת הבלוג: https://www.youtube.com/watch?v=2zk_cTSeLUk)

כחצי פולנייה גאה (נניח), למדתי ש-לא זורקים אוכל! מגיל קטן זה טופטף לי, על זה חונכתי ובבגרותי, אני מיישמת את זה.
בעלי ממש אוהב את הקטע ואני ממש מתגאה בזה שמשאריות שיש במקרר אני מוצאת מה לעשות.
מה? זה הרבה יותר מגניב מלקחת מתכון, לקנות מצרכים לפיו ולהכין אותו.
האלתור, הופך את הבישול לסוג של פרק ממאסטר שף (גם הרבה לפני שהיה מאסטר שף ותכניות דומות).

אז כל פעם שתהיה לי הברקה קולינרית משאריות שיש בבית, אני אעלה מתכון לבלוג תחת הכותרת - "זה מה שנשאר..."

אז מה נשאר? חצי בטטה (די גדולה)

מה מכינים? נגיסי בטטה שיכולים להתאים לתינוקות שאוכלים מזון רך, לילדים כתוספת למנה עיקרית או כנישנוש / Snack at Tea Time - כמו שנהוג לקרוא לזה כאן באנגליה.



המצרכים:

1/2 בטטה (גדולה)
1/4 כוס עדשים אדומות
1 גזר קטן מגורר
1/4 כוס אפונה קפואה
1 ביצה קטנה 
20 גר' גבינת פרמז'ן מגוררת
חצי כפית פפריקה מעושנת (או רגילה)
פלפל שחור
(הסיבה שאני לא מוסיפה מלח, היא בגלל שהמתכון מיועד לילדים קטנים ומלח לא ממש מומלץ)


אופן ההכנה:

1. לשים את העדשים בסיר קטן, להוסיף חצי כוס מים, להביא לרתיחה. להחליש את החום ולבשל עד שהמים מתאדים והעדשים רכות.

2. לאדות את הבטטות עד שמתרככות. למי שאין כלי אידוי, יכול לבשל אותן במים.

3. לשים את העדשים והבטטה בקערה ולהניח בצד להצטנן. למעוך עם מזלג קצת את הבטטות.

4. לחמם תנור ל-200 מעלות. לשים נייר אפיה על תבנית ולרסס מעט עם ספריי שמן זית.

5. להוסיף לקערה של הבטטה והעדשים את שאר המרכיבים, למעט האפונה ולערבב היטב.

6. להוסיף את האפונה ולערבב בעדינות.

7. עם כף, להניח על נייר האפיה כמות שווה של התערובת. כמו מעין קציצות קטנות.

8. לרסס את הקציצות עם מעט ספריי שמן זית ולהכניס לתנור לכ-30-40 דקות או עד שמזהיב. רצוי מדי פעם להפוך אותן שייקבלו מעטה קריספי.

9. להגיש חם.




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה