Translate

יום רביעי, 26 בנובמבר 2014

אפיה עם הילדים - Hello Kitty Sugar Cookies

תמיד חלמתי על היום שבו תהיה לי ילדה קטנה שאוכל להכין איתה עוגיות. יד קטנה שלשה בצק חמאתי מהסוג הזה שאפשר לקרוץ ממנו צורות שונות ולאפות בתנור.

והרגע הזה הגיע... יש לי בת קטנה!

בחוץ חשוך. כבר בשלוש וחצי/ארבע אחה"צ (!) זה יכול להיות בילוי משותף נפלא לשעות האלו.

בחרתי מתכון שהבצק שלו נוח לעבודה, שמנו סינרים (שהכנתי לשתינו),


הוצאנו חותכנים וחותמות (מסט של הלו קיטי שקניתי לה) והתחמשנו במערוך לקטנטנים. איזה כייף!



אני לא חושבת שיש איזשהו קטנטן שלא ייהנה מללוש, יותר נכון, מלשחק עם בצק...



המתכון נקרא Sugar Cookies והוא מתוך ה- The Hummingbird bakery cookbook. עשיתי לו קצת שינויים שיתאימו לי.

Sugar Cookies:



המצרכים:

200 גר' חמאה בטמפרטורת החדר
120 גר' סוכר לבן
120 גר' סוכר חום
1/4 כפית תמצית וניל
גרידה מלימון אחד
1 ביצה
400 גר' קמח לבו
קמצוץ מלח
1/2 כפית קרם טרטר

אופן ההכנה:

1. לחמם תנור ל-170 מעלות. לרפד תבנית עם נייר אפיה.

2. בקערת מיקסר עם וו גיטרה לשים חמאה, שני סוגי הסוכר ותמצית הוניל ולערבב עד שהתערובת תפוחה ובהירה.

3. להוסיף את הביצה ולערבב היטב. לגרד את צידי ותחתי קערת המיקסר עם מרית ולוודא שהתערובת עורבבה היטב.

4. להוסיף את החומרים היבשים וגרידת הלימון ולערבב רק עד שהתערובת הומוגנית. בשלב הזה הבצק יהיה גמיש ונוח לעבודה.

5. לפזר מעט קמח על משטח עבודה ולרדד, עם מערוך, את הבצק. לקרוץ צורות עם חותכני עוגיות ולהניח על תבנית האפיה במרווחים זה מזה.

6. לאפות כ-10 דקות, או עד שהעוגיות מקבלות גוון זהוב. להוציא מהתנור ולהשאיר אותן בתבנית להצטנן מעט, לפני שמעבירים אותן לרשת צינון.






יופי של עוגיות לתה של שישי בצהריים וכייף של פעילות עם הקטנקטנים, מה עוד צריך?

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה