Translate

יום ראשון, 14 ביוני 2015

מאפה בניחוח לימון עם למון קארד ופטל טרי

זה קינוח שנראה מאוד מרשים, אבל בסך הכל, די פשוט.



אז מה בעצם יש לנו כאן:

בלילה של מאפינס לימון שנאפתה בתבנית של וופי פאי, רק כדי שהשכבות ייצאו מדוייקות ועגולות, אבל למי שאין, יכול ממש בקלות לאפות בתבנית מאפינס רגילה ולאחר שהמאפינס מוכנים ומצוננים, פשוט לחצות אותם.



למון קארד (Lemon Curd) טעייייים שאפשר אחר כך להשתמש בו למאפים אחרים.



וכמובן, פטל טרי.

הכי פשוט והכי טעים. יאללה, למתכון.


מאפה לימון עם קארד לימון ופטל

מצרכים לקארד הלימון:

75 גר' חמאה
150 גר' סוכר
מיץ וגרידה משלושה לימונים
2 ביצים
1 חלמון

אופן ההכנה:

1. מתחילים בלהכין את הקארד כדי שיספיק להצטנן. אפשר להכין יום מראש ולשמור במקרר.

2. בסיר מעל אש נמוכה מאוד, ממיסים חמאה, סוכר, מיץ וגרידת לימון, תוך די ערבוב מדי פעם.

3. את הביצים והחלמון טורפים קלות בקערה נפרדת ושופכים לתוך הסיר שעל האש. מערבבים מדי פעם עד שהתערובת מסמיכה. כדי לדעת שהסמיכות מספיקה, מכניסים כף מתכת לסיר ואם הקרם מכסה את גב הכף, אפשר להוריד מהאש.

חשוב לזכור שבכל מקרה, כשהקארד מצטנן, הוא מסמיך עוד, בדיוק כמו ריבה.

4. משאירים בחוץ להצטנן ומעבירים לצנצנת מעוקרת ואחר כך למקרר.


המצרכים למאפה הלימון (יצאו לי 12 מאפים):

100 גר' חמאה בטמפ' החדר
100 גר' סוכר
2 ביצים
100 גר' קמח תופח
מיץ מחצי לימון
אבקת סוכר לקישוט

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות. בקערת המיקסר מקרימים יחד את החמאה והסוכר עד שנוצרת תערובת בהירה ואוורירית.

2. בקערה נפרדת טורפים עם מזלג את הביצים ומוסיפים אותם לקערת המיקסר. חשוב לוודא שהתחתית והדפנות של הקערה עורבבו היטב בבלילה.

3. מוציאים מהמיקסר, מוסיפים את הקמח ומיץ הלימון ומקפלים רק עד שהתערובת הומוגנית.

4. שופכים לתבנית ששומנה היטב ומכניסים לתנור לאפיה של כ-20-30 דקות. מוציאים מהתנור לצינון על רשת לפני שמרכיבים את המנה.


הרכבת המנה

מורחים בנדיבות קארד לימון על תחתית אחת של מאפה לימון, מסדרים יפה מסביב פטל אדום טרי, מכסים עם מאפה נוסף וזורים מעל אבקת סוכר.











אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה