Translate

יום ראשון, 21 ביוני 2015

עוגת ענן של שוקולד - עוגת יום הולדת

יום הולדת, חגיגה נחמדת...

בן זוגי חוגג היום יום הולדת, במקרה זה גם היום הארוך בשנה ובמקרה, זה גם יום האב כאן, בלונדון.
וממש ממש ממש במקרה, נזכרתי בעוגה יפהפיה אבל לא מושלמת, מתוקה אבל במידה, קצת כבדה ומצד שני קלילה ואוורירית.
ממש במקרה, היא מאוד מזכירה אותו.

קבלו את עוגת - ענן של שוקולד של Nigella Lawson (המתכון המקורי)



המתכון שלי, עם כמה שינויים:

עוגת ענן של שוקולד

מצרכים לעוגה:

250 גר' שוקולד מריר איכותי
125 גר' חמאה
6 ביצים (2 שלמות ו-4 מופרדות לחלמונים וחלבונים)
175 גר' סוכר

מצרכים לגנאש השוקולד:

60 גר' שוקולד מריר
50 מ"ל שמנת מתוקה

מצרכים לענן:

500 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה
1 כפית תמצית וניל איכותית
חצי כפית אבקת קקאו לזרייה מעל

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות, משמנים תבנית עוגה בקוטר של 23 ס"מ ומניחים בצד.

2. ממיסים את החמאה והשוקולד בקערת בן מרי ומערבבים עם כף מעץ לקרם הומוגני. מורידים מהאש ונותנים להצטנן מעט.

3. בקערת מיקסר, מקציפים את 2 הביצים השלמות ואת החלמונים, מוסיפים בהדרגה 75 ג"ר סוכר עד שמתקבל קצף תפוח. מוסיפים בעדינות לקערת המיקסר את קרם השוקולד. 

4. בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים, כשמתחיל להיווצר קצף, מוסיפים בהדרגה את יתרת הסוכר וממשיכים להקציף עד שנוצר קצף מבריק ויציב אך לא נוקשה מדי.

5. מוציאים את הקערה מהמיקסר ומוסיפים לה מעט מקציפת החלבונים. מקפלים פנימה בעדינות כדי "לאוורר" אותה. אח"כ מוסיפים את יתרת הקצף ומקפלים בעדינות עד שכל הבלילה הומוגנית.

6. מכניסים לתנור ואופים כ-40 דקות עד שהעוגה עלתה לגובה ושניכר שיש בה סדקים. מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים לה להצטנן על רשת.

7. בנתיים מכינים את הגנאש: קוצצים את השוקולד ושמים בקערה קטנה. מחממים את השמנת המתוקה וכשהיא מגיעה לסף רתיחה, שופכים אותה על השוקולד. מחכים דקה ומתחילים לערבב מהמרכז לכיוון החוץ עד שמתקבל רוטב שוקולד מבריק. שופכים את גנאש השוקולד על מרכז העוגה (שבנתיים צנחה לה) ומחליקים מעט לצדדים. אין צורך לדאוג שהעוגה תכוסה באופן מושלם (כבר אמרנו שהיא יפהפיה אך לא מושלמת, נכון?!)





8. מכינים את הענן: פשוט מקציפים את את השמנת המתוקה, כשנוצר קרם רך, מוסיפים את תמצית הוניל וממשיכים להקציף עד שנוצרת קצפת רכה (חשוב לא להקציף יותר מדי כדי שהקצף לא יישבר. עצה שלי, אל תעזבו את המיקסר בשלב הזה).
מניחים גבעות של קצפת מהחלק המרכזי לכיוון השוליים. מסיימים במעט אבקת קקאו כקישוט.



אההההה והיא גם נטולת גלוטן!


מזל טוב אהוב ו- Happy Father's Day!







אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה