Translate

יום שלישי, 30 ביוני 2015

מעדן יוגורט קפוא עם פירות



אפילו ללונדון הקיץ הגיע.

החזאים נורא מתרגשים פה ומדברים על גל חום שיימשך שבועיים (!)
זה לא בציניות, זה רציני מאוד. דמיינו לעצמכם להיות שבועיים כשחם ללא מזגן.... לא נעים.
תוסיפו לזה את חיבתה ההולכת וגוברת של הקטנה לגלידה והרי שקיבלנו תחליף ראוי וקצת יותר בריא בדמותו של - 
מעדן יוגורט קפוא עם פירות. 




ה"מתכון" מאוד פשוט (יצאו לי שישה מעדנים קפואים):

1 כוס יוגורט בטעם טבעי

בננה בשלה מעוכה

100 גר' פירות יער (אני השתמשתי בפטל אדום, תותים שחתכתי לקוביות קטנות ואוכמניות. אפשר להשתמש גם בתערובות הקפואות)

1 כפית סוכר

1/2 כפית חומץ בלסמי

1 כף דבש

אופן ההכנה:

1. שמים בקערה את היוגורט ומחית הבננה ומערבבים.

2. בסיר קטן, שמים את פירות היער, הסוכר והחומץ הבלסמי. מבשלים על אש נמוכה עד שהפירות מגירים נוזלים והתערובת נראית יותר כמו סירופ (לא לשכוח לערבב מדי פעם עם כף מעץ).

3. נותנים לתערובת להצטנן מעט.

4. לוקחים תבנית שקעים מסיליקון ומחלקים באופן שווה מתערובת היוגורט-בננה. מניחים מעל כמות שווה של פירות היער ומזליפים מעט דבש. עם קיסם, כמו בעוגות שיש, מערבבים בעדינות בתנועות סיבוביות.

מעבירים את התבנית למקפיא, מחלצים לאחר שקפא לגמרי ואוכלים. אפשר לאכסן בקופסת פלסטיק במקפיא ולא לטרוף הכל בפעם אחת.







אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה